HET JS-GRAVENHAAGSCHE TUCHTHUIS. 2l8 Des Vrijdaechs ’s middaechs ’t sij stockvisch ofte soute labberdaen, versche cabeljauw ofte salm, bij overvloet S'Maendachs grutten gestooft met het vet ’t sij van de vleijsketel ofte ander vet tot dien eijnde te coopen, benevens een stuck roggenbroot met camijnde ofte groene kaes op gelijcke gewicht ende groote alsvoren, met een stuck broot met boter. ’s Woondaechs ’s middaechs geerstenbry met carene- melck waer van aen yeder sal moeten werden gegeven een cop, inhoudende een halve pinte melck benevens twee stricken van roggenbroot versien met boter, camijnde ofte groene caes alsvoren. yeder daer van Des Dynsdaechs ’s middaechs ’t sij grauwe, groenen ofte geele erwten met beurten, met bijvouginge van twee stucken roggenbroot, ’t eene met camijne ofte groene caes ende ’t ander met boter. Des Sonnendaechs ’smiddaechs aen ijeder een stuck cout gesouten vleys, wegende ongevaerlijckmet bijvouginge van twee stucken roggenbroot tot gelijcke groote ende gewicht als des Jsmergens tot ontbijten is gestelt, als mede ten selven tijde de bijvouginge van cool, knollen, geele ofte witte wortelen gestooft met het vet van de vleijsketel, comende ofte yets anders naar ’t saisoen van Jt jaer ende de gelegentheijt van den tijt. Donderdaechs 's middaechs ’t sij rode ofte witte cool, waermoes ofte ijets anders naer den tijt van ’t jaer, waerin gecoockt sal werden sooveel speek als noodich sal sijn dat een yeder daer van kan werden aengedeelt een stuck vanmet bijvouginge van twee stucken drooch roggenbroot.

Gedigitaliseerde gedrukte materialen Haags Gemeentearchief

Jaarboeken geschiedkundige vereniging Die Haghe | 1903 | | pagina 241