Cn. Sarah Bernhardt. HAAGSCHE KOFFIEHUIZEN. 333 „Wen ick meine hochzeitreise mack dan komme ick seker hier wieder.” Een jeugdig examinandus uitte zijn vreugd over de stilte in dit hótel? en noemde het een ideaal-logement voor jongelui die in zijn positie verkeerden. van Sara Bernhardt schreef: De impressario „II y a beaucoup d’Hotels a la Haye mais certainement pas un autre ou on soit aussi aimablement requ.” Maurice de Neuville. van een Franschen grappen- noem: Ten slotte een puntdicht maker, wiens naam ik niet „Qui est Turenne? II est le grand vainqueur. Qui est Madame? Elie sait vaincre coeur. De chacun qui pretend être son visiteur.” Wij zouden uit dat boekje nog zooveel aardige citaten kunnen leveren, wat we evenwel nalaten om niet vervelend of onbescheiden te worden. Alvorens nu verder te gaan wil ik even een menuutje afschrijven van het jaar 1879, dat den lezer, al heefthij ’tniet meegemaakt en al moet hij ’t lezen in plaats van eten, allicht een welkome afleiding geeft bij den zwaren kost die volgt: Grand Hotel Maréchal de Turenne. Menu: 26 Januari 1879. Potage a la fortune Petits patés aux huitres Roastbeaf, legumes. Escaloppe de veau a la Toulouse Jambons aux épinards Canards rötis, compotes pommes Bavaroise au marasquin fruits-dessert.

Gedigitaliseerde gedrukte materialen Haags Gemeentearchief

Jaarboeken geschiedkundige vereniging Die Haghe | 1908 | | pagina 364