EEUW. Des Dinxdages (bestond de maaltijd uit) vijf ghanghen In den banketheet snoecken, geleijen, roest ende creften. Dan volgen nog deze toelichtingen Roest in der banket waren: swanenjongh ghansen,coninen, capoenen,hame,voghelen,spenevarcken ende groet varcken.” β€žIn den banket waren vische stoers, lampreijen, pricken, snoeken, salinen ende creften.” en in der feester waren voghele ghesooden fricture mortereul roest verkeert gheleije groene brouwet herten venisoen braden snoeken scapen vlesch pasteyden blanc mangier galiet dat andere ghanc. dat vierde ghanc. 250 HET GRAFELIJK LEVEN IN DIE HAGHE, IN DE XIVDE dat darde ghanch. 1 dat eerst 'gangen. were van oven dat salze viifte pricken in heetgalentine-' ganch.

Gedigitaliseerde gedrukte materialen Haags Gemeentearchief

Jaarboeken geschiedkundige vereniging Die Haghe | 1909 | | pagina 271