85
een
en
Tweede dag.
Eerste geregt:
Watervisch
doopvisch
zeevisch
Welk een beslommeringen, nietwaar? Wij kunnen ze moeilijk
waardeeren, maar misschien komen wij daaraan toch het naaste
toe, wanneer wij een menu inzien van zulk een tweedaagschen
maaltijd. Ik heb er hier een van 1708
Eerste dag.
Eerste geregt:
Soupe de santé
pastey met capoenen met oesters
potage van uyen, een capoen en kalfsschinkel daarin
(assieten)
twee fricassee van hoenderen
twee met coteletten a Pepingotte
twee met talingen
twee met cool en crapjes
drie venesoenen en twee swijnshoofden.
Tweede geregt:
een schotel met een half lam
een met 8 poulets de grain
een met kalfsribbe met calfsborsjes
met een speenvarcken gebraden
een met een speenvarcken gesult (om ’t ander vack).
(assietten)
twee met asperges
twee met salade
twee met amandeltaart
en oranjetaert (om het andere vack)
twee met varckensooren en ragou.
Leste geregt:
Appelen
amandelen a la praline en roode letters
peeren
craeck amandelen.
DE BROEDERSCHAP DER SCHUTTERS VAN ST. JORIS TE ’s GRAVENHAGE.
1