I
Gewigt van 4 1
het brood24 bij
uren later
(in kilogr.)
openbaarmaking der resultaten door middel van de dagbladpers.
Maar gesteld dat men brood van enkele bakkerskoffij en thee
van enkele kruideniersof melk van enkele melkverkoopers
onderzochtenkele daarvan vervalscht had bevondenen dan
het resultaat bekend gemaaktdan zoude de Vereeniging in
moeijelijkheden gekomen zijn met sommige neringdoenden. Zonder
een algemeen onderzoek zoude zij toch schijnen voor enkelen
partij te hebben gekozenhoewel daarvoor geene aanleiding
bestond. Ondanks die moeijelijkheden heeft een onderzoek op
beperkte schaal plaats gehad van het brood van verschillende
bakkersnaar het gewigt en naar het watergehalte.
Wat aangaat het watergehaltedaarop is brood van slechts
acht bakkers onderzocht; het watergehalte bleek te verschillen
van 40 pet. tot 44 pet.gelijk uit het hier volgende staatje blijkt
De commissie voor dit onderzoekwaarvan de uitslag in
Januari] 1873 werd bekend gemaaktbestond uit de HH. Moet,
Mouton en Vkijdas Zijnen laatstgenoemde heeft het pro-
1
0.455
0.45
0.03
11
2
0.028
0.83
0.81
18
3
0.86
0.85
0.03
40
22
0.45
0.44
0.03
40
4
11
0.42
0.415
0.029
42
5
11
0.43
0.43
0.03
40
6
11
0.47
0.46
0.029
11
42
7
0.475
0.465
0.03
40
11
8
Proccntisch
water
gehalte.
1) De heer Vmjdag Zijnen heeft later én als werkend én als contri-
bueerend lid der Vereeniging bedankt.
Prijs
(in
centen).
Gewigt van
het brood
I bij ontvangst
(in kilogr.)
1 Hectogram
j 100° ge
droogd levert
droog (in ki log j
40 pet.
44
N°. van
het onder
zochte
brood. I