j 22. I Onderzoekingen van levensmiddelen, enz. I - Bijlag© C I. Eetwaren. Brood eenmaal onderzochtwas zuiver. n B o t e r. Aard van het vet. Water. Zout. Resultaat. Botervet. 1.85 4.4 Caseïn de drooge stof Meel driemaal onderzochtzuiver. Het resultaat der door mijne firma in 1880 onderzochte levensmiddelen is in het volgende verslag opgenomen. 89.1 88.7 marg. boter, natuurboter, natuurboter, verdacht. natuurboter, verdacht. natuurboter. natuurboter, verdacht. natuurboter, natuurboter, marg. boter, natuurboter, verdacht, verdacht. natuurboter. 1 2 3 4 0.73| 3.— 84.07 78.3 86.8 80.74 10.0 I. 5.74 II. 23 12.86 6.54 11.01 11.99 10.90 11.1 16.97 9.2 14.3 0.3.5 3.— 1..5 3.83 1.53 2.08 1.16 1.4 5 6 7 6.77 12.7 11.2 15.5 6.66 8.— 1.— 74.7 82.96 84.37 84.14 87.73 86.66 84.67 85.62 86.4 185 200 212 176 205 190 230 162 220 216 188 214 216 204 227 94.5 89.8 89.6 88.8 87.11 89.1 88.7 87.12 90.75 88.43 86.03 I 95.12 i 85.77 I 92.48 91.25 85.2 I 8 9 10 11 12 13 14 15 16 1.— 0.95 1.4 1.5 1.9 0.8 1.26 2.32 1.1 2.5 I 1.—I 1.— 3.76 Gist tweemaal onderzochtbeide keeren vrij van minerale verval- sching éénmaal met aardappelmeel vervalscht. watergehalte68.55 pCt. 56.3 pCt. aschgehalte van de drooge stof 8 6.86 Vlugge vet zuren in 1/10 normaal kaliloog per 1 gram boter. en ander i bezinksel Vaste vet- Milligrammen zuren in per-i kalihydraat centen van door 1 gram het vet. jvet verzeept.

Gedigitaliseerde gedrukte materialen Haags Gemeentearchief

Jaarverslagen gemeente Den Haag | 1880 | | pagina 210