M
15
5. Melkinrichting
Chemische samenstelling: voldoende.
Prijs 12 cent.
Inhoud 1 Liter.
’s-Gravenhaagsche Melkinrichting „De Sierkari’
Nieuwe Havenstraat 11.
Tweemaal werden bacteriën tot de coligroep behoorende
aangetrofïen en 2 maal microörganismen, wier culturen in
melk bij een verhitting gedurende l/2 uur op 70° C. steriel
waren.
Niettegenstaande de gegeven waarschuwingen wordt door
deze fabriek nog gepasteuriseerde melk afgeleverd, welke uit
bacteriologisch oogpunt als onvoldoende moet worden aan
gemerkt.
Flesschen met beugelsluiting, zonder etiket, voorzien van
een loodje zonder af druk. Geen opgave van den dag van levering.
Inhoud: 0.8 Liter. Prijs 10 cent.
19570
4100
.16500
3100
71450
5.2 1.0320
5.2 1.0315
5.0 1.0312
5.8 1.0315
i.6 1 0310
positief
positief
afwezig
tam. veel
afwezig
spoor
De Storchsche reactie trad nu eens op met een iets zwakker
dan met een kleur, die gelijk was aan die van rauwe melk.
Evenzoo de Guajacol-reactie.
De melk is dus laag gepasteuriseerd (ongeveer 68—70° C.).
Tweemaal werden microben gevonden, wier cultuur bij
halfurige verhitting op 68° C. werden gedood.
„Systeem Pasteur”, Lange Beestenmarkt 9.
3.20
3.25
3.10
3.30
Flesschen met beugelsluiting voorzien van een etiket
luidende„’sG. M. I. „de Sierkan” gepasteuriseerd”.
De dag van levering is door een cijfer aangegeven.
3.25 8.51 4° 59'
8.42 5°
8.47 4° 57'
8.42 -
8.32 5° 4'
Katalase.
Vuil.
O'
6.
Storch
reactie.
Guajacol
reactie.
s. G.
15» C.
Aantal
bacteriën
p. ccm.
n
n
T)
n
T>
r>
r>
n
VERSLAG KEURINGSDIENST VAN EET- EN DRINKWAREN. 48
n
spoor
afwezig
n
■t
r>
■I