M 15 5. Melkinrichting Chemische samenstelling: voldoende. Prijs 12 cent. Inhoud 1 Liter. ’s-Gravenhaagsche Melkinrichting „De Sierkari’ Nieuwe Havenstraat 11. Tweemaal werden bacteriën tot de coligroep behoorende aangetrofïen en 2 maal microörganismen, wier culturen in melk bij een verhitting gedurende l/2 uur op 70° C. steriel waren. Niettegenstaande de gegeven waarschuwingen wordt door deze fabriek nog gepasteuriseerde melk afgeleverd, welke uit bacteriologisch oogpunt als onvoldoende moet worden aan gemerkt. Flesschen met beugelsluiting, zonder etiket, voorzien van een loodje zonder af druk. Geen opgave van den dag van levering. Inhoud: 0.8 Liter. Prijs 10 cent. 19570 4100 .16500 3100 71450 5.2 1.0320 5.2 1.0315 5.0 1.0312 5.8 1.0315 i.6 1 0310 positief positief afwezig tam. veel afwezig spoor De Storchsche reactie trad nu eens op met een iets zwakker dan met een kleur, die gelijk was aan die van rauwe melk. Evenzoo de Guajacol-reactie. De melk is dus laag gepasteuriseerd (ongeveer 68—70° C.). Tweemaal werden microben gevonden, wier cultuur bij halfurige verhitting op 68° C. werden gedood. „Systeem Pasteur”, Lange Beestenmarkt 9. 3.20 3.25 3.10 3.30 Flesschen met beugelsluiting voorzien van een etiket luidende„’sG. M. I. „de Sierkan” gepasteuriseerd”. De dag van levering is door een cijfer aangegeven. 3.25 8.51 4° 59' 8.42 5° 8.47 4° 57' 8.42 - 8.32 5° 4' Katalase. Vuil. O' 6. Storch reactie. Guajacol reactie. s. G. 15» C. Aantal bacteriën p. ccm. n n T) n T> r> r> n VERSLAG KEURINGSDIENST VAN EET- EN DRINKWAREN. 48 n spoor afwezig n ■t r> ■I

Gedigitaliseerde gedrukte materialen Haags Gemeentearchief

Jaarverslagen gemeente Den Haag | 1908 | | pagina 1145