48
28
1.0275
1.0289
1.0274
1.0311
1.0320
1 0319
1.0317
1.0312
1 0315
1.0289
1.0292
1.0292
1.0313
De volgende tabel geeft het verband tusschen het soortelijk
gewicht en de brekingsindex van melkserum verkregen uit
rauwe en uit verwarmde melk.
Het serum werd verkregen door verwarming der melk
met 20 resp. 14 azijnzuur gedurende 5 minuten op
65-68° C.
1.0283
1.0286
1.0293
1.0286
1.0283
1 0286
1.0276
10280
1.0282
1.0286
1.0282
10281
1.0281
1.0275
1.0275
1.0276
10280
1.0279
1.0281
1.3434
1.3441
1.3441
1.3439
1.3439
1.3440
1.3432
1.3433
1.3433
1.3440
1.3433
1.3434
1.3432
1.3431
1.3433
1.3426
1.3426
1.3428
1.3433
1.3436
1.3439
13436
1.3436
1.3436
1.3440
1.3438
1.3440
1.3439
1.3436
1.3432
1.3433
1.3434
1.3433
1.3435
1.3436
1.3436
1.3428
1.3429
1.3428
1.3434
1.0277
1.0276
1.0274
1.3438 1.3438
1.3437 1.3433
1.0277
1.0278
1.0279
1.0276
1.0274
1.0265
3. Soorteiijk gewicht en refractie van Serum uit onverwarmde
en verwarmde melk.
1.3438 i 1.3438 1.3438
1.3438 1.3438 1.3438
1.3440 1.3440 1.3440
1.3438
1.3437
1.3431 1.3431 1.3432
18 uren en één gedurende 42 uur) en volgens de methode
Schoor! (behandeling met azijnzuur van 20 resp. 14 wat
het specifieke gewicht en de refractie betreftnoemenswaar-
dige verschillen opleverde.
Ziehier eenige uitkomsten, welke geen toelichting eischen.
1.0279 1.0279 1.0276
1.0278 *1.0276 1 0276
1.0277 1.0277 1.0276
1.0277 1.0276 1.0275
1.0274 1.0273 1.0270
1.0262 1.0263 1.0260
VERSLAG KEURINGSDIENST VA^ EET- EN DRINKWAREN.
Retractie n. D. 17Vst® C.
Spontane verzuring.
Spontane verzuring.
18 uur.
18 uur.
42 uur.
On verb it.
Direct.
Methode
Schoor 1.
Methode
Schoort
Soortelijk gewicht 15° C.
I Azijnzuur
1 20 pCL
i Azijnzuur
14 pCt.
Soortelijk Soorteiijk gewicht melkserum 15“ C.
Melk
1 uur op
100» c.
j Brekiugsindex-melkserum nï) 17'/.?
Onverhit.
Direct. iNa koken.
der melk
15» C.
I Melk
i 1 uur op
100» C.
Melk
uur op
750 c.
1 42 uur.
18 uur. i 18 uur.
Melk
-i3/4 uur op
Na koken. 75" C.