48 28 1.0275 1.0289 1.0274 1.0311 1.0320 1 0319 1.0317 1.0312 1 0315 1.0289 1.0292 1.0292 1.0313 De volgende tabel geeft het verband tusschen het soortelijk gewicht en de brekingsindex van melkserum verkregen uit rauwe en uit verwarmde melk. Het serum werd verkregen door verwarming der melk met 20 resp. 14 azijnzuur gedurende 5 minuten op 65-68° C. 1.0283 1.0286 1.0293 1.0286 1.0283 1 0286 1.0276 10280 1.0282 1.0286 1.0282 10281 1.0281 1.0275 1.0275 1.0276 10280 1.0279 1.0281 1.3434 1.3441 1.3441 1.3439 1.3439 1.3440 1.3432 1.3433 1.3433 1.3440 1.3433 1.3434 1.3432 1.3431 1.3433 1.3426 1.3426 1.3428 1.3433 1.3436 1.3439 13436 1.3436 1.3436 1.3440 1.3438 1.3440 1.3439 1.3436 1.3432 1.3433 1.3434 1.3433 1.3435 1.3436 1.3436 1.3428 1.3429 1.3428 1.3434 1.0277 1.0276 1.0274 1.3438 1.3438 1.3437 1.3433 1.0277 1.0278 1.0279 1.0276 1.0274 1.0265 3. Soorteiijk gewicht en refractie van Serum uit onverwarmde en verwarmde melk. 1.3438 i 1.3438 1.3438 1.3438 1.3438 1.3438 1.3440 1.3440 1.3440 1.3438 1.3437 1.3431 1.3431 1.3432 18 uren en één gedurende 42 uur) en volgens de methode Schoor! (behandeling met azijnzuur van 20 resp. 14 wat het specifieke gewicht en de refractie betreftnoemenswaar- dige verschillen opleverde. Ziehier eenige uitkomsten, welke geen toelichting eischen. 1.0279 1.0279 1.0276 1.0278 *1.0276 1 0276 1.0277 1.0277 1.0276 1.0277 1.0276 1.0275 1.0274 1.0273 1.0270 1.0262 1.0263 1.0260 VERSLAG KEURINGSDIENST VA^ EET- EN DRINKWAREN. Retractie n. D. 17Vst® C. Spontane verzuring. Spontane verzuring. 18 uur. 18 uur. 42 uur. On verb it. Direct. Methode Schoor 1. Methode Schoort Soortelijk gewicht 15° C. I Azijnzuur 1 20 pCL i Azijnzuur 14 pCt. Soortelijk Soorteiijk gewicht melkserum 15“ C. Melk 1 uur op 100» c. j Brekiugsindex-melkserum nï) 17'/.? Onverhit. Direct. iNa koken. der melk 15» C. I Melk i 1 uur op 100» C. Melk uur op 750 c. 1 42 uur. 18 uur. i 18 uur. Melk -i3/4 uur op Na koken. 75" C.

Gedigitaliseerde gedrukte materialen Haags Gemeentearchief

Jaarverslagen gemeente Den Haag | 1908 | | pagina 1158