1
N
48
I I
46
14.5
Nog eenige sappen zijn in onderzoek.
- 9° 44'
8.5
0.92
10.6
9.42
16.7
1 0293 11.60
- 5° 36'
12.7
4.7
12.4
1.00
1.0167
9.47
9.70
097
10.0
1.0265
14.1
10.97
7.73
0.90
8.6
14 54
16.6
1.0430
0.83
0.71
Eenige analysen van in het laboratorium bereide frambo
zensappen volgen hieronder. Dit bleek noodig omdat ook dit
sap naar het mij voorkomt, meer en meer een handelsarti-
kel wordt.
1.0287
1.0404
1.0419
17.2
25.0
- 6° 32'
8° 37'
5.9
5.8
7.2
7.3
9.1
8.0
9.3
- 2.26
- 3.66
- 2.81
- 3.20
Voorts werden nog een viertal monsters bessenwijn op het
laboratorium bereid en geanalyseerd. De uitkomsten zijn hier
onder aangegeven.
of: „volgens voorschrift Gemeente Keuringsdienst” op mijn
verzoek onmiddellijk door andere vervangen.
Verschillende partijen bessensap, welke niet aan de gestelde
eisch voldeden, zijn op last van den dienst aan de leveran
ciers teruggezondenin gevallen dat het extractgehalte zeer
sterk afweek van den minimum eisch, werd de waar buiten
consumptie gebracht.
Belangrijke partijen bessensap moesten aan de consumptie
worden onttrokken, omdat ze blijkens onderzoek geen sap
van bessen bevatten, doch bereid waren uit een rood gekleurde,
zuurgemaakte stijfseloplossing. In andere gevallen bleek het
hoofd bestanddeel aardappelstroop te zijn. In beide producten
waren saccharine en salicylzuur niet vergeten.
0.74 9.7
d
11.86
16.04 12.73
9.74 1
0.48
0.53
0.32
pet. te-g»
I®
VERSLAG KEURINGSDIENST VAN EET- EN DRINKWAREN.
pCl.
o
.S
0.22
6.5
1.0463
Polarisatie
in
2 d.M. buis.
16.9
21.4
Polarisatie
in
2 dM. buis.
3.5
Refractie
n. 1).
17.5° C.
d
Extract? Alcohol
vol pCt.
Zuurgzaad. S.G. 15° C.
_s g~ i.E_g
Hl Is
“,g
12.23
Extract. I Asch.
0.36
Suiker
als invert-
suiker.
pCt.