48 53 6.4 6.7 3.25 2.96 3.31 3 Basterdsuiker. 8.26 1.5 35.2 7.5 0.5 Water. Saccharose Asch 8.46 1.4 29.6 7.1 0.6 spoor -0.567 8.80 1.2 neg. neg. 8.50 1.1 neg. neg. 27.8 7.4 0.8 XX. Onderzoekingen ten dienste van het Gemeente-Ziekenhuis. Regelmatig worden monsters der levensmiddelen, welke aan het Gemeente ziekenhuis worden geleverd, door een der keurmeesters genomen en op het laboratorium onderzocht. In het geheel werden 69 monsters gekeurd en wel: volle melk 33, karnemelk 11, boter 2, specerijen 2, meel en grut ten 8, gedroogde vruchten 3, vruchtensappen 1, cacao 1, suiker 1, thee 1, zeep 2, jam 1, soda 1, eieren 1, zout 1. Omtrent de resultaten dezer onderzoekingen is aan den Directeur van het ziekenhuis gerapporteerd. Hier volgen enkele dezer onderzoekingen. 1.0311 1.0323 3.65 8.71 1.0 neg. neg. 610.000 575.000 afw. 2.7 93.8 0.34 4 18 Mei 18 Mei 3 Juni 6.0 6.1 6.3 1.0312 1.0314 1.0313 1.0324 3.07 27.8 7.4 0.8 Brekingsindex Wei 17'/jOC. 1.3421 1.3427 1.3427 1.3421 1.3426 1.0230 - - 1.02161.0237 z. veel z. veel veel sporen -0.511 -0.562 -0.571 4 4 4 7 Oct. 29 Oct. 10 Dec. 70 I. Volle melk. (Gemiddelden). Aantal 1 2 Datum Zuurgraad Soortelijk gewicht 15° C. Vet in procenten 2.55 Vetvrije droogrest in procenten .8.11 Katalase .1.0 Alcoholproef posit, posit, neg. Kookproefneg. neg. neg. Aant. bacter. p. ccm. Vriespunt. II. Karnemelk. (Gemiddelden). Aantal2 3 2 1 3 Datum. 18Mei 17 Juli 7 Oct. 29Oct. 1 Dec. Zuurgraad28.5 Vetvrije droogrest in proc. 7.2 Vet in procenten. 1.5 S G wei 15 0 0. VERSLAG KEURINGSDIENST VAN' EET- EN DRINKWAREN. r> Vuil

Gedigitaliseerde gedrukte materialen Haags Gemeentearchief

Jaarverslagen gemeente Den Haag | 1908 | | pagina 1183