48
53
6.4
6.7
3.25
2.96
3.31
3
Basterdsuiker.
8.26
1.5
35.2
7.5
0.5
Water.
Saccharose
Asch
8.46
1.4
29.6
7.1
0.6
spoor
-0.567
8.80
1.2
neg.
neg.
8.50
1.1
neg.
neg.
27.8
7.4
0.8
XX. Onderzoekingen ten dienste van het
Gemeente-Ziekenhuis.
Regelmatig worden monsters der levensmiddelen, welke
aan het Gemeente ziekenhuis worden geleverd, door een der
keurmeesters genomen en op het laboratorium onderzocht.
In het geheel werden 69 monsters gekeurd en wel: volle
melk 33, karnemelk 11, boter 2, specerijen 2, meel en grut
ten 8, gedroogde vruchten 3, vruchtensappen 1, cacao 1,
suiker 1, thee 1, zeep 2, jam 1, soda 1, eieren 1, zout 1.
Omtrent de resultaten dezer onderzoekingen is aan den
Directeur van het ziekenhuis gerapporteerd.
Hier volgen enkele dezer onderzoekingen.
1.0311 1.0323
3.65
8.71
1.0
neg.
neg.
610.000 575.000
afw.
2.7
93.8
0.34
4
18 Mei 18 Mei 3 Juni
6.0 6.1 6.3
1.0312 1.0314 1.0313 1.0324
3.07
27.8
7.4
0.8
Brekingsindex Wei 17'/jOC. 1.3421 1.3427 1.3427 1.3421 1.3426
1.0230 - - 1.02161.0237
z. veel z. veel veel sporen
-0.511 -0.562 -0.571
4 4 4
7 Oct. 29 Oct. 10 Dec.
70
I. Volle melk. (Gemiddelden).
Aantal 1 2
Datum
Zuurgraad
Soortelijk gewicht
15° C.
Vet in procenten 2.55
Vetvrije droogrest
in procenten .8.11
Katalase .1.0
Alcoholproef posit, posit, neg.
Kookproefneg. neg. neg.
Aant. bacter. p. ccm.
Vriespunt.
II. Karnemelk. (Gemiddelden).
Aantal2 3 2 1 3
Datum. 18Mei 17 Juli 7 Oct. 29Oct. 1 Dec.
Zuurgraad28.5
Vetvrije droogrest in proc. 7.2
Vet in procenten. 1.5
S G wei 15 0 0.
VERSLAG KEURINGSDIENST VAN' EET- EN DRINKWAREN.
r>
Vuil