i 11 itt I i ld i i 1 J |lF'5 48 48 11 i I fi I l W 1 j Iss I 2 6 aj i 2.70 I 2.90 3.00 2.90 17820 210 530 3450 52 240 6.6 6.4 6.0 7.0 6.2 6.4 6.4 6.4 6.4 I 7.0 6.6 6.6 7.4 6.6 7.2 7.0 J8 Sis. I 150 I o! I I 1620 3600 1720 1210 1.0312 3.10 8.35 12870 spoor j afwezig afwezig 1.0325 I 1.0317 I 1.0316 1.0318 1 1.0322 1.0309 1.0320 1.0322 1.0318 1.0323 1.0323 1.0320 1.0319 I 6.6 6.2 1.0321 I 7.0 1.0316 6.4 1.0315 6.4 1.0315 3.00 2.70 I 8.31 20 EET- EN DRINKWAREN. VAN EET- EN DRINKWAREN. No. afwe zwak 1 0325 n n n n 1.0317 1.0299 3.15 i 8.55 j 1.0317 n I 7.0 n r deugdelijke samenstelling. Chemisch onderzoek: Melk van n n n n n T) 1.0316 1.0313 2.70 3.00 3.10 3.40 r n n 8.63 8.58 8.49 8.48 8.60 r> r> n n T) n n n n n r> n n n n n n n n n Inhoud 1 Liter. Aantal monsters 15. w n In houd 1 Liter. Aantal monsters 16. n n n n n n ■r. rt 72 21 VERSLAG KEURINGSDIENST afwezig tam. veel afwezig n spoor có o afwezig j afwezig 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 6.4 12 6.4 1.0312 13 6.6 14 6.2 10307 15 I 63 I i zwak i j afwezig S.2 3 o e u spoor i afwezig 3.15 j 3.20 2.85 1 3.20 300 3.20 3.20 3.20 3.35 8.51 3.60 8.67 I 3.40 3.50 3.25 1.0318 1 3.15 1.0317 3.20 afwezig j afwezig zwak j - afwezig zwak afwezig n 8.56 i 8.54 8.43 I 8 51 8.41 j 8.50 n n I n T) j spoor j afwezig 210 I 150 j 51 28 j 75 104 j 70 306 I 33 i 225 58 Prijs: ’s Zomers 12 cent. Prys: 's Winters 12 cent. 6.4 1.0315 i 6 2 10318 3.10 6.4 6.4 6.4 6.61 4. Melkinrichting „Neerlandia’ Zeestraat 57 59 ’s-Gravenhage. Beugelflesschen met papieren sluitingsstrook waarop -M inrichting Neerlandia. Gepasteuriseerde melk vóór 't geoi te schudden” benevens de dag van levering. ueugeisiuiting voorzien van een loodje en „Melkinrichting de Onderneming, voor het - j van levering. 8.67 8250 8.60 23500 8.47 177200 8.51 8.68 I 8.42 J 8.52 i 8.61 5. Melkinrichting „de Onderneming’’ Schereningen. Flesschen met beugelsluiting voorzien Va» een etiquet wu gebruik te schudden,” benevens de dag 3250 afwezig 1350 530 350 n n Prijs’s Zomers 12 cent. Prijs’s Winters 12 cent. VERSLAG KEURINGSDIENST VAN d I i Bacteriologisch onderzoek: Bacteriën behoorende tot coli-rf proteussoorten werden niet gevonden. Microörganismen niet bestand tegen halfurige verhitting op 70° C konden niet worden aangetoond. De pasteurisatie-temperatuur, in aanmerking nemende factoren die op de enzymreacties van invloed zijn, ligtver moedelijk boven 74 a 75° 0. Chemisch onderzoek: Melk van deugdelijke samenstelling. Bacteriologisch-onderzoek: Éénmaal werden bacteriën tot de coligroep behoorende, waargenomen (No. 3). Na hierop gewezen te hebben, kan thans tot mijne voldoening worden gemeld, dat sedert dien geen microörganismen meer werden aange- troffen, wier culturen in melk. resp. melksuiker bouillon bij halfurige verhitting op 70° C werden gedood, en de melk zich heeft gekenmerkt door een zeer laag bacteriëngehalte. De pasteurisatie heeft vermoedelijk plaats bij een tempe ratuur hooger dan 75 a 76° C. 1.0315 3.10 i 8.41 1.0319 i 2.75 I 8.43 I z.rvi r» oiA Q QR 2 90 i 8.21 8.32 8.40 8.36 8.42

Gedigitaliseerde gedrukte materialen Haags Gemeentearchief

Jaarverslagen gemeente Den Haag | 1909 | | pagina 1207