i
11
itt I
i ld i
i
1
J |lF'5
48
48
11
i I
fi
I l
W 1
j Iss I
2
6
aj
i 2.70 I
2.90
3.00
2.90
17820
210
530
3450
52
240
6.6
6.4
6.0
7.0
6.2
6.4
6.4
6.4
6.4 I
7.0
6.6
6.6
7.4
6.6
7.2
7.0
J8
Sis.
I
150 I
o!
I I
1620
3600
1720
1210
1.0312 3.10 8.35 12870
spoor
j afwezig
afwezig
1.0325 I
1.0317 I
1.0316
1.0318 1
1.0322
1.0309
1.0320
1.0322
1.0318
1.0323
1.0323
1.0320
1.0319 I
6.6
6.2 1.0321
I 7.0 1.0316
6.4 1.0315
6.4 1.0315 3.00
2.70 I 8.31
20
EET- EN DRINKWAREN.
VAN EET- EN DRINKWAREN.
No.
afwe
zwak
1 0325
n
n
n
n
1.0317
1.0299 3.15 i 8.55 j
1.0317
n
I 7.0
n
r
deugdelijke samenstelling.
Chemisch onderzoek: Melk
van
n
n
n
n
n
T)
1.0316
1.0313
2.70
3.00
3.10
3.40
r
n
n
8.63
8.58
8.49
8.48
8.60
r>
r>
n
n
T)
n
n
n
n
n
r>
n
n
n
n
n
n
n
n
n
Inhoud 1 Liter.
Aantal monsters 15.
w
n
In houd 1 Liter.
Aantal monsters 16.
n
n
n
n
n
n
■r.
rt
72
21
VERSLAG KEURINGSDIENST
afwezig tam. veel
afwezig
n
spoor
có
o
afwezig j afwezig
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 6.4
12 6.4 1.0312
13 6.6
14 6.2 10307
15
I 63 I
i zwak i
j afwezig
S.2
3 o
e u
spoor
i afwezig
3.15
j 3.20
2.85
1 3.20
300
3.20
3.20
3.20
3.35 8.51
3.60 8.67 I
3.40
3.50
3.25
1.0318 1 3.15
1.0317 3.20
afwezig j afwezig
zwak j -
afwezig
zwak
afwezig
n
8.56 i
8.54
8.43 I
8 51
8.41 j
8.50
n
n
I n
T)
j spoor
j afwezig
210 I
150 j
51
28 j
75
104 j
70
306 I
33 i
225
58
Prijs: ’s Zomers 12 cent.
Prys: 's Winters 12 cent.
6.4 1.0315
i 6 2 10318 3.10
6.4
6.4
6.4
6.61
4. Melkinrichting „Neerlandia’ Zeestraat 57 59
’s-Gravenhage.
Beugelflesschen met papieren sluitingsstrook waarop -M
inrichting Neerlandia. Gepasteuriseerde melk vóór 't geoi
te schudden” benevens de dag van levering.
ueugeisiuiting voorzien van een loodje en
„Melkinrichting de Onderneming, voor het
- j van levering.
8.67 8250
8.60 23500
8.47 177200
8.51
8.68 I
8.42 J
8.52 i
8.61
5. Melkinrichting „de Onderneming’’ Schereningen.
Flesschen met beugelsluiting voorzien
Va» een etiquet wu
gebruik te schudden,” benevens de dag
3250 afwezig
1350
530
350
n
n
Prijs’s Zomers 12 cent.
Prijs’s Winters 12 cent.
VERSLAG KEURINGSDIENST VAN
d I i
Bacteriologisch onderzoek: Bacteriën behoorende tot coli-rf
proteussoorten werden niet gevonden. Microörganismen niet
bestand tegen halfurige verhitting op 70° C konden niet
worden aangetoond.
De pasteurisatie-temperatuur, in aanmerking nemende
factoren die op de enzymreacties van invloed zijn, ligtver
moedelijk boven 74 a 75° 0.
Chemisch onderzoek: Melk van deugdelijke samenstelling.
Bacteriologisch-onderzoek: Éénmaal werden bacteriën tot de
coligroep behoorende, waargenomen (No. 3). Na hierop gewezen
te hebben, kan thans tot mijne voldoening worden gemeld,
dat sedert dien geen microörganismen meer werden aange-
troffen, wier culturen in melk. resp. melksuiker bouillon bij
halfurige verhitting op 70° C werden gedood, en de melk
zich heeft gekenmerkt door een zeer laag bacteriëngehalte.
De pasteurisatie heeft vermoedelijk plaats bij een tempe
ratuur hooger dan 75 a 76° C.
1.0315 3.10 i 8.41
1.0319 i 2.75 I 8.43 I
z.rvi r» oiA Q QR
2 90 i 8.21
8.32
8.40
8.36
8.42