1 i I I i 1 I tk «lil 1*1 j iji ill i 48 I 22 28 Prijs 9 cent. >1 afd positief Chemisch onderzoek-. Melk van deugdelijke samenstelling. Chemisch onderzoekMelk van deugdelijke samenstelling. Beestenmarkt 9 1.0318 1.0321 1.0309 1.0324 1.0306 positief zwak Inhoud 0.8 Liter. Aantal monsters totaal 21. 1.0321 3.20 8 60 3.60 8.55 spoor afwezig Inhoud 0.8 Liter. Aantal monsters 5. I 3.35 3.00 3.20 3.00 60 6 4 6.6 6.0 6.2 1“ I positief 1 i spoor afwezig spoor afwezig spoor afwezig afwezig 6.2 6.6 7.4 6.2 spoor 0.8 spoor 0.8 8.51 I 8.62 8.40 I 8.67 I 8.30 I 2 3 4 5 6.2 lA 6.4 6.8 1.0317 I. 6.6 1.0310 3.20 8.41 6.6 1.0307,3.30 8.36 6.6 1.0314 3 00 8 41 57150 onderzoek: I i soorten gepasteuriseerde melk in den 6.8 I. 6.6 I. 6.6 6.2 - 6.4 - 6.2 L 7.0 L 6.4 L 68 6.8 1.0314 3.10 8.40 1.0312 3.50 8.53 1.0314 3.10 8.40 1.0311 3.10 8.32 1.0314 3.15 1.0310 3.45 1.0313 3.30 1.0310 3.40 1.0316 2.90 1.1 spoor afwezig I 6600 19050 26610 8.28 69630 12700 5550 12950 95250 2810 j afwezig 10820 i B. Laag gepasteuriseerde melk. Flesschen met beugelsluiting voorzien van een loodje van een etiquet luidende: „Melkinrichting systeem Pasten. Lange Beestenmarkt 9. Laag gepasteuriseerde melk op 69 1 Geen opgave van den dag van levering. 6740 positief 4210 i 5700 2030 j afwezig 6. Melkinrichting „Systeem Pasteur” Lange 's-Gravenhage. Prijs’s Zomers 9 cent. Prijs’s Winters 10 cent. 8.41 8.35 8.39 8.45 8.49 I positief I afwezig I n positief A. Hooggepasteuriseerde melk. Flesschen met beugelsluiting zonder etiquet, voorzien een loodje met afdruk. Geen opgave van den dag van levfi positief positief afwezig spoor I afwezig Bacteriologisch onderzoek: In den loop van dit jaar heeft deze fabriek 2 soorten gepasteuriseerde melk in den handel gebracht, n.l. een hoog gepasteuriseerde melk (No. 116) welke ’erinoedelijk een temperatuur heeft gehad schommelende tusschen 74—75° o en een laag gepasteuriseerde, welke f«hit is op 68—70° C No. 5 a vertoonde 57150 kolonies per ccm. binnen 24 uur. Éénmaal werden bacteriën tot de coligroep behoorende (No. 9) in éénmaal inicrococcen (No. 10) aangetroffen, wier culturen n melk bij een verwarming gedurende een half uur op 70° C steriel waren. Bacteriologisch onderzoek: De reactie van Storch trad nu eens op met een kleur, die gelyk was aan die van rauwe melk, dan weer was zy zelfs na een half uur niet waar neembaar. De pasteurisatie heeft niet altijd by ongeveer de zelfde temperatuur plaats. Tweemaal (No. 3 en No. 5) werden inicrococcen aangetoond niet bestand tegen een halfurige verhitting op 70° C. Deze inrichting heeft sedert October opgehouden gepasteu riseerde melk te bereiden, doch het licht in hare bedoeling hiermede aanstaande zomer wederom te beginnen. 5 lp” l-s® s'è 6.0 1.0320 3.00 8 52 17780 1.0320 3.10 8.411 2830 --- 150 15420 1 7130 i 1150 i 3300 I 3400 850 i 420 15450 1.0314' 2.75 8.31 1.0315 3.40 8.51 1 0314 3.20 8.41 1 0310' 3.00 1.0310 3.15 8.30 VERSLAG KEURINGSDIENST VAN EET- No. n r, r> n i va» leverin?’ n r> n r> 7) n n n n N Q O’ CD n n r> n n n r> n 3.10 5 n afwezig I n n r> n n n N s CD 8.2 'O 1 --- M.XJ U1U Jd< t» I n r I -g ‘t VERSLAG KEURINGSDIENST VAN EET- EN DRINKWAREN. EN DRINKWAREN. 48

Gedigitaliseerde gedrukte materialen Haags Gemeentearchief

Jaarverslagen gemeente Den Haag | 1909 | | pagina 1208