1
i
I
I
i
1
I tk
«lil 1*1 j
iji
ill i
48
I
22
28
Prijs 9 cent.
>1
afd
positief
Chemisch onderzoek-. Melk van deugdelijke samenstelling.
Chemisch onderzoekMelk van
deugdelijke samenstelling.
Beestenmarkt 9
1.0318
1.0321
1.0309
1.0324
1.0306
positief
zwak
Inhoud 0.8 Liter.
Aantal monsters totaal 21.
1.0321 3.20 8 60
3.60 8.55
spoor
afwezig
Inhoud 0.8 Liter.
Aantal monsters 5.
I 3.35
3.00
3.20
3.00
60
6 4
6.6
6.0
6.2
1“ I
positief 1
i
spoor
afwezig
spoor
afwezig
spoor
afwezig
afwezig
6.2
6.6
7.4
6.2
spoor
0.8
spoor
0.8
8.51
I 8.62
8.40
I 8.67 I
8.30
I
2
3
4
5 6.2
lA 6.4
6.8 1.0317
I. 6.6 1.0310 3.20 8.41
6.6 1.0307,3.30 8.36
6.6 1.0314 3 00 8 41 57150
onderzoek: I
i soorten gepasteuriseerde melk in den
6.8
I. 6.6
I. 6.6
6.2
- 6.4
- 6.2
L 7.0
L 6.4
L 68
6.8
1.0314 3.10 8.40
1.0312 3.50 8.53
1.0314 3.10 8.40
1.0311 3.10 8.32
1.0314 3.15
1.0310 3.45
1.0313 3.30
1.0310 3.40
1.0316 2.90
1.1
spoor
afwezig I
6600
19050
26610
8.28 69630
12700
5550
12950
95250
2810 j afwezig
10820 i
B. Laag gepasteuriseerde melk.
Flesschen met beugelsluiting voorzien van een loodje
van een etiquet luidende: „Melkinrichting systeem Pasten.
Lange Beestenmarkt 9. Laag gepasteuriseerde melk op 69 1
Geen opgave van den dag van levering.
6740 positief
4210 i
5700
2030 j
afwezig
6. Melkinrichting „Systeem Pasteur” Lange
's-Gravenhage.
Prijs’s Zomers 9 cent.
Prijs’s Winters 10 cent.
8.41
8.35
8.39
8.45
8.49
I positief
I afwezig I
n
positief
A. Hooggepasteuriseerde melk.
Flesschen met beugelsluiting zonder etiquet, voorzien
een loodje met afdruk. Geen opgave van den dag van levfi
positief positief afwezig
spoor I
afwezig
Bacteriologisch onderzoek: In den loop van dit jaar heeft
deze fabriek 2 soorten gepasteuriseerde melk in den handel
gebracht, n.l. een hoog gepasteuriseerde melk (No. 116) welke
’erinoedelijk een temperatuur heeft gehad schommelende
tusschen 74—75° o en een laag gepasteuriseerde, welke
f«hit is op 68—70° C
No. 5 a vertoonde 57150 kolonies per ccm. binnen 24 uur.
Éénmaal werden bacteriën tot de coligroep behoorende (No. 9)
in éénmaal inicrococcen (No. 10) aangetroffen, wier culturen
n melk bij een verwarming gedurende een half uur op 70° C
steriel waren.
Bacteriologisch onderzoek: De reactie van Storch trad nu
eens op met een kleur, die gelyk was aan die van rauwe
melk, dan weer was zy zelfs na een half uur niet waar
neembaar.
De pasteurisatie heeft niet altijd by ongeveer de zelfde
temperatuur plaats. Tweemaal (No. 3 en No. 5) werden
inicrococcen aangetoond niet bestand tegen een halfurige
verhitting op 70° C.
Deze inrichting heeft sedert October opgehouden gepasteu
riseerde melk te bereiden, doch het licht in hare bedoeling
hiermede aanstaande zomer wederom te beginnen.
5 lp” l-s®
s'è
6.0 1.0320 3.00 8 52 17780
1.0320 3.10 8.411 2830
--- 150
15420
1 7130
i 1150
i 3300
I 3400
850 i
420
15450
1.0314' 2.75 8.31
1.0315 3.40 8.51
1 0314 3.20 8.41
1 0310' 3.00
1.0310 3.15 8.30
VERSLAG KEURINGSDIENST VAN EET-
No.
n
r,
r>
n
i va»
leverin?’
n
r>
n
r>
7)
n
n
n
n
N
Q
O’
CD
n
n
r>
n
n
n
r>
n
3.10
5
n
afwezig I
n
n
r>
n
n
n
N
s
CD
8.2
'O
1
--- M.XJ U1U Jd<
t»
I
n
r
I -g ‘t
VERSLAG KEURINGSDIENST VAN EET- EN DRINKWAREN.
EN DRINKWAREN. 48