48
34
afwez:
Melkinrichting
Zoeterneer.
de Landbouw”
L
I
zwak
I positie
i afwezi
zwak
afwez;
zwak
afwezi
0.75
0.90
0.70
0.70
0.50
0.65
0.70
0.50
0.40
0.60
0.65
0.55
0.60
0 60
0.70
0.50
0.40
0.70
0.50
0.50
0.40
0.55
0.55
8.2
8.0
8.3
7.8
7.8
7.7
8.1
8.0
7.8
8.2
7.8
7.3
7.2
7.2
7.4
7.5
7.4
65
8.1
8.0
7.5
8.0
7.6
33.2
32.2
29.6
30.0
30.0
32.0
32.4
30.0
36.4
31.8
82.0
37.2
30.9
34.0
33.5
34.2
39.6
33.2
34.0
31.6
31.2
31.0
32.8
I 1.3429
1.3426
1.3421
1.3417*
1.4419*
1.3423*
1.3424*
1.3422*
1.3418*
1.3421
1.3426
1.8426
1.3422
1.3425
1.3422
1.3414*
1.3415* i
1.3416*
1.3423
1.3423*
1.3420*
1.3425*
1.3423*
„Nutricia”
Melkinrichting
„Neerlandia”
De cyfers van het soortelijk gewicht en de brekingsindex
van het serum voorzien van een sterretje hebben betrekking
op serum na sterilisatie verkregen.
Regelmatig is aan den eisch, betreffende de vetvrije droog
rest genoemd in den Codex Alimentarius, voldaan door alle
inrichtingen met uitzondering der fabriek „Nutricia,” die
enkele malen een karnemelk afleverde met een lager procen-
tisch gehalte aan vetvrije droogrest (éénmaal zelfs belangrijk
lager) dan 7.6 °/0.
Op grond der guajacolreactie mag ik aannemen, dat de
karnemelk van „Nutricia” regelmatig uit gepasteuriseerde
melk of room is bereid, die van de inrichtingen „Berkendael
en „Neerlandia” uit melk resp. room welke niet altijd ge
durende minstens een half uur verwarmd is geworden boven
70—72° C, terwijl de karnemelk van „de Landbouw” m
onverwarmde melk is verkregen.
1.0253
1.0247
1.0242*
1.0232*
1.0234*
1.0246*
i 1.0249* i
1.0239*
1.0233*
1.0232*
1.0247
1.0238
10233
1.0239
1.0231
1.0225*
1.0219*
1.0222*
1.0246
1.0241
1.0225*
1.0246
1.0246
VERSLAG KEURINGSDIENST VAN EET- EN DRINKWAREN.
j Guajaco
i reactie.
Vet pCt.
15° C.
n
n
NAAM
DER INRICHTING.
index
Serum
Brokings- i
S. G. Serum
oer u rn
j nD 171/2 °C.
Vetvrije
Zuurgraad, droogrest
pCL