l 8? I y J l 1 i 48 i lg F êll 0 55 i i I Sö I i I Ss I I m i o. 58 VERSLAG KEURINGSDIENST VAN EET- EN DRINKWAREN. De resultaten volgen hieronder: 21.5 No. Evenals verleden jaar werden eenige op het laboratorium bereide frambozensappen onderzocht. Dit sap werd door kneuzen en filtratie verzameld.' 1 2 3 12.1 jaren uitgevoerde analysen van zelf bereide sappen is te stellen. In geval de fabrikant twee of meer soorten sap in den handel brengt, is het gemiddeld extractgehalte van elke soort in de tabel aangegeven. Bessensap met een lager extractgehalte, dus verdund met te veel water, wrnrdt al naar gelang van den verdunnings- graad öf vernietigd öf aan den leverancier teruggezonden. Het salicylzuurgehalte bleef in den regel binnen de ver langde grenzen; een enkele maal werd een iets grootere hoeveelheid aangetroffen, waarmede de fabrikant in kennis werd gesteld, met verzoek dit in het vervolg te voorkomen. 1.0393 14.7 1.0789. 22.2 1.0356: 13.1 10.4 4.5 9.5 0.77 0.91 0.88 13.1 5.6 11.9 u S d o5 N 11.1 9.7 d tn ■s Ss Oh 1.0292 7.56 21.7 1.0298 6.92 23.4 1.0339 8.27 31.2 1.0368 9 71 11.3 i 11 0 12 9 14.1 15.4 23.1 I >>6'O 0.60 9.5 i- 00. 0 59 170 -loo3: Ed i K 10.4 - 1.56 3 8 - 2.76 3.4 - 8.00 4.5 - 1.97 4.9 13.4 20.4 j O 59 i J 10.8 0.13 10.5 K*’' 7.04 6.47 7.93 8.88 1 I 2 2 4 Voorts werden ten vervolge van verleden jaar aangevangen onderzoekingen nog een drietal monsters bessewijn bereid en onderzocht met het volgend resultaat: I Ija d UI i 0.39 0.59 0.62 j i i'd .H F lilfi :lti

Gedigitaliseerde gedrukte materialen Haags Gemeentearchief

Jaarverslagen gemeente Den Haag | 1909 | | pagina 1243