l
8?
I
y
J l
1
i
48
i
lg
F êll
0 55 i
i
I
Sö
I i I
Ss
I
I m
i
o.
58
VERSLAG KEURINGSDIENST VAN EET- EN DRINKWAREN.
De resultaten volgen hieronder:
21.5
No.
Evenals verleden jaar werden eenige op het laboratorium
bereide frambozensappen onderzocht.
Dit sap werd door kneuzen en filtratie verzameld.'
1
2
3 12.1
jaren uitgevoerde analysen van zelf bereide sappen is te
stellen. In geval de fabrikant twee of meer soorten sap in
den handel brengt, is het gemiddeld extractgehalte van elke
soort in de tabel aangegeven.
Bessensap met een lager extractgehalte, dus verdund met
te veel water, wrnrdt al naar gelang van den verdunnings-
graad öf vernietigd öf aan den leverancier teruggezonden.
Het salicylzuurgehalte bleef in den regel binnen de ver
langde grenzen; een enkele maal werd een iets grootere
hoeveelheid aangetroffen, waarmede de fabrikant in kennis
werd gesteld, met verzoek dit in het vervolg te voorkomen.
1.0393 14.7
1.0789. 22.2
1.0356: 13.1
10.4
4.5
9.5
0.77
0.91
0.88
13.1
5.6
11.9
u
S
d
o5
N
11.1
9.7
d
tn
■s
Ss
Oh
1.0292 7.56
21.7 1.0298 6.92
23.4 1.0339 8.27
31.2 1.0368 9 71
11.3 i
11 0
12 9
14.1
15.4
23.1
I >>6'O
0.60 9.5 i- 00.
0 59 170 -loo3:
Ed
i K
10.4 - 1.56 3 8
- 2.76 3.4
- 8.00 4.5
- 1.97 4.9
13.4
20.4 j O 59 i J
10.8 0.13 10.5 K*’'
7.04
6.47
7.93
8.88
1 I
2
2
4
Voorts werden ten vervolge van verleden jaar aangevangen
onderzoekingen nog een drietal monsters bessewijn bereid
en onderzocht met het volgend resultaat:
I Ija
d
UI
i 0.39
0.59
0.62 j
i
i'd .H
F lilfi :lti