48
I
17
'i
4.5
3.5
2
.11
Zuurgraad
Soortelijk gewicht 15° C. (melk)
r 15° C. (serum)
C. (serum)
0.548
0.95
139
5.0
1.0292
1.0255
1.3422
11.32
3.40
7.92
3.33
2.13
0.53
0.68
4.10
5.2
35
0.9
1.4
2.8
1.0264
1.0223
1.3421
9.21
2.10
7.11
3.76
2.30
0.62
0.83
2.87
2° 52'
0.564
1.08
207
0.152
4.5
35
0.4
10.69
2.29
8.80
3.27
5.3
1.0322
Vriespunt (graden C0.).
I Sulfaatasch in procenten
Chloor mgr. per 100 ccm.
Kalk (CaO) in pCt
Katalase
Diastase
Trommsdorff leucocytensediment
Eigenschappen v. h. sediment
Diagnose veearts
0.7
5.2
1.0271
1.0244 j
1.3422
10.97
3.50
7.47
2.99
2.13
0.38
0.22
3.99
4» 2'
0.573
0.89
189
4.10
4» 15' 4o28'
0.559
0.90
146
Brekingsindex 17*/2°
Droogrest in pCt.
Vet
Vetvrye droogrest in procenten
Eiwit (kjeldahl)
Caseine
Albumine
Weiproteine
Melksuiker
Draaiingsvermogen
Als gevolg van dit soort onderzoekingen zijn van 61
melkveehouders de koeien onderzocht, hierbij 46 melk
koeien aangetroffen, welke ondeugdelijke melk leverden en
waarvan de melk niet meer in consumptie komt.
VERSLAG KEURINGSDIENST VAN EET- EN DRINKWAREN.
EIGENSCHAPPEN DER MELK.
Koe I.
Koe II.
Koe III.
Koe IV.
n
v
geen
1
strepto-
•coccen
leucocyten
veel leuco
cyten
cbrom.
mastitis
strepto-
coccen
etterige ont- etterige ont-
uier.
steking v. d. steking v. d. afwijking
ujer_