48 I 17 'i 4.5 3.5 2 .11 Zuurgraad Soortelijk gewicht 15° C. (melk) r 15° C. (serum) C. (serum) 0.548 0.95 139 5.0 1.0292 1.0255 1.3422 11.32 3.40 7.92 3.33 2.13 0.53 0.68 4.10 5.2 35 0.9 1.4 2.8 1.0264 1.0223 1.3421 9.21 2.10 7.11 3.76 2.30 0.62 0.83 2.87 2° 52' 0.564 1.08 207 0.152 4.5 35 0.4 10.69 2.29 8.80 3.27 5.3 1.0322 Vriespunt (graden C0.). I Sulfaatasch in procenten Chloor mgr. per 100 ccm. Kalk (CaO) in pCt Katalase Diastase Trommsdorff leucocytensediment Eigenschappen v. h. sediment Diagnose veearts 0.7 5.2 1.0271 1.0244 j 1.3422 10.97 3.50 7.47 2.99 2.13 0.38 0.22 3.99 4» 2' 0.573 0.89 189 4.10 4» 15' 4o28' 0.559 0.90 146 Brekingsindex 17*/2° Droogrest in pCt. Vet Vetvrye droogrest in procenten Eiwit (kjeldahl) Caseine Albumine Weiproteine Melksuiker Draaiingsvermogen Als gevolg van dit soort onderzoekingen zijn van 61 melkveehouders de koeien onderzocht, hierbij 46 melk koeien aangetroffen, welke ondeugdelijke melk leverden en waarvan de melk niet meer in consumptie komt. VERSLAG KEURINGSDIENST VAN EET- EN DRINKWAREN. EIGENSCHAPPEN DER MELK. Koe I. Koe II. Koe III. Koe IV. n v geen 1 strepto- •coccen leucocyten veel leuco cyten cbrom. mastitis strepto- coccen etterige ont- etterige ont- uier. steking v. d. steking v. d. afwijking ujer_

Gedigitaliseerde gedrukte materialen Haags Gemeentearchief

Jaarverslagen gemeente Den Haag | 1910 | | pagina 1358