1
tskj W
I
48
I
Is
d
26
VERSLAG KEURINGSDIENST VAN EET- EN DRINKWAREN.
MAAND.
afwez
October
November
Y)
n
n
n
6.6 1.0310 3.08 8.34
Gemiddeld 1909
Gemiddeld 1910
6.6 1.0310 2.77 8.34
r>
December
n
y
n
n
r>
n
Deze melkinrichting is sedert de maand Mei weder aan
gevangen met de bereiding van gepasteuriseerde melk (zie
het jaarverslag 1909).
Chemisch onderzoek: Melk van deugdelijke samenstelling
behoudens één monster in de maand Mei genomen.
8250 afwezig afwezii
6.2 1.0305 3.50 8.36 vervloeid
7.2 i 1.0310 3.40, 8.35 16380 I
a
182
956
962
d
S
e
CC
3
Bacteriologisch onderzoek: De uitkomsten by de enzym-
reacties en de verwarmingsproeven van het serum der melk
verkregen, leeren dat de pasteurisatie-temperatuur niet altijd
binnen enge grenzen wordt gehouden. Zij schommelt tusschen
75° C85° C. en is soms nog hooger.
Een drietal malen werden bacteriën behoorende tot de
coligroep aangetroffen.
Het aantal bacteriën was ge woon lijk zeer laag, daarentegen
een enkele maal zoo hoog dat een eenigszins nauwkeurige
telling niet mogelijk was.
Het leucocytensediment vertoonde by microscopisch onder
zoek geen abnormale bestanddeelen.
u
7.4 1.0322 3.25 8.60
ig 1 afwezig
I
6.8 1.0297 3.25 8.15
6.4 I 1.0314 3.10 8.40
j 6.6 1.0312 2.60 8.35!
5.8 1.0317 2.60 8.40 18310