1 tskj W I 48 I Is d 26 VERSLAG KEURINGSDIENST VAN EET- EN DRINKWAREN. MAAND. afwez October November Y) n n n 6.6 1.0310 3.08 8.34 Gemiddeld 1909 Gemiddeld 1910 6.6 1.0310 2.77 8.34 r> December n y n n r> n Deze melkinrichting is sedert de maand Mei weder aan gevangen met de bereiding van gepasteuriseerde melk (zie het jaarverslag 1909). Chemisch onderzoek: Melk van deugdelijke samenstelling behoudens één monster in de maand Mei genomen. 8250 afwezig afwezii 6.2 1.0305 3.50 8.36 vervloeid 7.2 i 1.0310 3.40, 8.35 16380 I a 182 956 962 d S e CC 3 Bacteriologisch onderzoek: De uitkomsten by de enzym- reacties en de verwarmingsproeven van het serum der melk verkregen, leeren dat de pasteurisatie-temperatuur niet altijd binnen enge grenzen wordt gehouden. Zij schommelt tusschen 75° C85° C. en is soms nog hooger. Een drietal malen werden bacteriën behoorende tot de coligroep aangetroffen. Het aantal bacteriën was ge woon lijk zeer laag, daarentegen een enkele maal zoo hoog dat een eenigszins nauwkeurige telling niet mogelijk was. Het leucocytensediment vertoonde by microscopisch onder zoek geen abnormale bestanddeelen. u 7.4 1.0322 3.25 8.60 ig 1 afwezig I 6.8 1.0297 3.25 8.15 6.4 I 1.0314 3.10 8.40 j 6.6 1.0312 2.60 8.35! 5.8 1.0317 2.60 8.40 18310

Gedigitaliseerde gedrukte materialen Haags Gemeentearchief

Jaarverslagen gemeente Den Haag | 1910 | | pagina 1367