Jj
1 I
48
li
I l
sil
“is.
I 6.8
►I
i
3.10? 8.291
612 I
30
VERSLAG KEURINGSDIENST VAN EET- EN DRINKWAREN.
MAAND.
i zwak
42
6
6
Gemiddeld 1910
6.6 1.0318 2.97 8.53
Gemiddeld 1909 De pasteurisatie-inrichting is eerst einde 1909 opgericht.
December
ÏJ
Bacteriologisch onderzoek: De met een sterretje aange
duide cijfers, geven het aantal bacteriën per ccm. aan na
2 X 24 uur.
In de eerste maanden van het jaar was de pasteurisatie
der melk absoluut onvoldoende. Regelmatig was het aantal
bacteriën veel te hoog en konden uit de melk coli of pro-
teussoorten en andere micro-organismen worden verkregen,
welke by behoorlyke pasteurisatie daarin niet worden aan
getroffen.
In overleg met my is de pasteurisatie-inrichting gewyzigd
en zyn den melkhandelaar, die van goeden wille blyk gaf,
adviezen omtrent de wyze waarop gewerkt moest worden,
gegeven. Sedert dien (April 1910) zyn de eigenschappen der
6
6
I spoor
ififwezii
spoor
afwezij
Juli
September
October
November
I n
1.030b
1.0317
1.0320
1 0322
1.0315
1.0319
1.0319
1.0316
1.0319
1.0318
3.10 8.61
3.15 8.60
3.00 8.50
3.30 8.60
3.00 8.50
3.15 8.49
3.15 8.60
3.30 8.80
Q
dj
o5
Chemisch onderzoek. De samenstelling der gepasteuriseerde
alsook die van de gewone handelsmelk dezer inrichting,
was in het begin van dit jaar niet altyd deugdelyk. Een
nader onderzoek leerde, dat de door den veehouder geleverde
melk ondeugdelyk van samenstelling was, echter niet als
gevolg van vervalsching, maar van het onder den veestapel
voorkomen van een vry groot aantal koeien, welke ondeug-
deljjke melk leverde (vet 1.22.1 droogrest 9.210.5
Nadat deze koeien uit den veestapel waren verwyderd, is
de samenstelling der melk verbeterd.
afwezig afwezi
SSs
6.0 1
6.6
I 6.8 I
6.8
6.6
6.6
6.8 I
6.8
6.8
zwak
5010 afwezig afwezig
3.10! 8.50| 37800 afwezie afwezig
52
0 afwezig
12670
183
2570
156