1
4
!ll
lilt li
48
#L|
H
A
1.0318
1.0316
1.0318
1.0321
1.0320
1.0320
7.8
6.2
6.2
6.6
6.8
6.8
.1
1400
75
26
23
91
426
3.15 8.51
3.25 8.55
3.05 8.58
3.20 8.58
3.10 8.57
3.00' 8.59
I éi I n
33
VERSLAG KEURINGSDIENST VAN EET- EN DRINKWAREN.
A. Gepasteuriseerde melk.
B. Hooggepasteuriseerde melk
M A A N D.
3
Januari
Februari
Haart
n
n
n
Bacteriologisch onderzoek
Soort A.
Bij de laag gepasteuriseerde melk is de melk blootgesteld
aan temperaturen gelegen tussehen 6872° C.
In deze monsters werden viermaal bacteriën aangetroffen
behoorende tot de coligroep en eenmaal micrococcen wier
culturen niet bestand waren tegen een verwarming gedurende
een half uur op 70° C.
Het aantal bacteriën was in acht der onderzochte monsters
te hoog.
Soort B.
Deze melksoort wordt blijkens de uitkomsten der serum-
proeven en die der enzym reacties verhit op ongeveer 75° C.
Eenmaal konden uit deze soort coli organismen worden
gekweekt, wier cultuur bij halfurige verhitting op 70° C.
steriel was.
Behoudens een enkele maal bevatte deze melk regelmatig
een gering aantal bacteriën.
Het leucocytensediment was evenals bij soort A regelmatig
van normale samenstelling.
VII. s-Gravenhaagsche Melkinrichting „de Bierkan”
Nieuwe Havenstraat 11, s-Gravenhage.
n
T)
n
r>
n
n
n
T)
n
Inhoud: 1 Liter.
Aantal monsters totaal: 40.
Deze melkinrichting brengt twee soorten gepasteuriseerde
melk in den handel en wel:
afwezig afwezig afwezig tm. veel
afwezig
spoor
afwezig
Prijs: ’s zomers 12 cent.
’s winters 12
>-ë i
rm
I o g l