1 4 !ll lilt li 48 #L| H A 1.0318 1.0316 1.0318 1.0321 1.0320 1.0320 7.8 6.2 6.2 6.6 6.8 6.8 .1 1400 75 26 23 91 426 3.15 8.51 3.25 8.55 3.05 8.58 3.20 8.58 3.10 8.57 3.00' 8.59 I éi I n 33 VERSLAG KEURINGSDIENST VAN EET- EN DRINKWAREN. A. Gepasteuriseerde melk. B. Hooggepasteuriseerde melk M A A N D. 3 Januari Februari Haart n n n Bacteriologisch onderzoek Soort A. Bij de laag gepasteuriseerde melk is de melk blootgesteld aan temperaturen gelegen tussehen 6872° C. In deze monsters werden viermaal bacteriën aangetroffen behoorende tot de coligroep en eenmaal micrococcen wier culturen niet bestand waren tegen een verwarming gedurende een half uur op 70° C. Het aantal bacteriën was in acht der onderzochte monsters te hoog. Soort B. Deze melksoort wordt blijkens de uitkomsten der serum- proeven en die der enzym reacties verhit op ongeveer 75° C. Eenmaal konden uit deze soort coli organismen worden gekweekt, wier cultuur bij halfurige verhitting op 70° C. steriel was. Behoudens een enkele maal bevatte deze melk regelmatig een gering aantal bacteriën. Het leucocytensediment was evenals bij soort A regelmatig van normale samenstelling. VII. s-Gravenhaagsche Melkinrichting „de Bierkan” Nieuwe Havenstraat 11, s-Gravenhage. n T) n r> n n n T) n Inhoud: 1 Liter. Aantal monsters totaal: 40. Deze melkinrichting brengt twee soorten gepasteuriseerde melk in den handel en wel: afwezig afwezig afwezig tm. veel afwezig spoor afwezig Prijs: ’s zomers 12 cent. ’s winters 12 >-ë i rm I o g l

Gedigitaliseerde gedrukte materialen Haags Gemeentearchief

Jaarverslagen gemeente Den Haag | 1910 | | pagina 1374