1
I
4 ft
48
1
lil
il
IX.
5
36
VERSLAG KEURINGSDIENST VAN EET- EN DRINKWAREN.
MAAND.
c
Juli
afwez.
H
n
September
October
afwez;
November
December
Gemiddeld 1910
6.7 1.0318 3.12 8.56
Gemiddeld 1909
6.4 1.0311 3.25 8.42
Chemisch onderzoek: melk van deugdelijke samenstelling.
Melkinrichting „Rhynland” te Stompwijk.
MAAND.
November.
n
Gemiddeld 1910 6.5
Gemiddeld 1909 Opgericht in den loop van 1910.)
2.95 8.34
2.85
1.0311
1.0311
1.0315
450
158
n
spoor
H
6.8
6.0
6.0
7.2
6.8
7.8
6.8
7.4
5
6.0.
7.0
6.4
tc“
Bacteriologisch onderzoek: De pasteurisatie schijnt niet
altijd bij een bepaalde temperatuur plaats te hebben, hierop
wezen zoowel de enzymreacties als de serumproeven. Bij
sommige monsters bleek de temperatuur waarop de melk
verhit was geworden ongeveer 70° C. te zijn geweest, bij
andere daarentegen 80 a 85° C. en soms hooger.
Bij het bacteriologisch onderzoek werden in vier monsters
microorganismen gevonden wier culturen bij verhitting op
70° 0. steriel warenin drie dezer 4 gevallen behoorde het
organisme tot de coligroep, in één geval tot de micrococeen.
1.0314 2.70 8.74
1.0309 2.70 8.30
1.0318 3.20 8.51
1.0319 3.50 8.60
10316 3.15 8.54 15100
1.0325 2.90 8.70
1.0327 3.00 8.73 15120
1.0324 3.20 8.75
1.0332 3 30 8.87
1.0312 3.00 8.39
17
S’q
«5-
■S P
t>
2050 afwezig afwezig afwezig
21
8240
853
34 positief5 n
6310 afwezig afwezig
250 afwezig afwezig afwezig lm- '>efl
8.371 2870 i I 0.3
3.25 8.46 2730 afwezig