1 I 4 ft 48 1 lil il IX. 5 36 VERSLAG KEURINGSDIENST VAN EET- EN DRINKWAREN. MAAND. c Juli afwez. H n September October afwez; November December Gemiddeld 1910 6.7 1.0318 3.12 8.56 Gemiddeld 1909 6.4 1.0311 3.25 8.42 Chemisch onderzoek: melk van deugdelijke samenstelling. Melkinrichting „Rhynland” te Stompwijk. MAAND. November. n Gemiddeld 1910 6.5 Gemiddeld 1909 Opgericht in den loop van 1910.) 2.95 8.34 2.85 1.0311 1.0311 1.0315 450 158 n spoor H 6.8 6.0 6.0 7.2 6.8 7.8 6.8 7.4 5 6.0. 7.0 6.4 tc“ Bacteriologisch onderzoek: De pasteurisatie schijnt niet altijd bij een bepaalde temperatuur plaats te hebben, hierop wezen zoowel de enzymreacties als de serumproeven. Bij sommige monsters bleek de temperatuur waarop de melk verhit was geworden ongeveer 70° C. te zijn geweest, bij andere daarentegen 80 a 85° C. en soms hooger. Bij het bacteriologisch onderzoek werden in vier monsters microorganismen gevonden wier culturen bij verhitting op 70° 0. steriel warenin drie dezer 4 gevallen behoorde het organisme tot de coligroep, in één geval tot de micrococeen. 1.0314 2.70 8.74 1.0309 2.70 8.30 1.0318 3.20 8.51 1.0319 3.50 8.60 10316 3.15 8.54 15100 1.0325 2.90 8.70 1.0327 3.00 8.73 15120 1.0324 3.20 8.75 1.0332 3 30 8.87 1.0312 3.00 8.39 17 S’q «5- ■S P t> 2050 afwezig afwezig afwezig 21 8240 853 34 positief5 n 6310 afwezig afwezig 250 afwezig afwezig afwezig lm- '>efl 8.371 2870 i I 0.3 3.25 8.46 2730 afwezig

Gedigitaliseerde gedrukte materialen Haags Gemeentearchief

Jaarverslagen gemeente Den Haag | 1910 | | pagina 1377