>1
ll
1 H
48
1.3413
1.3417
1.3414
1.3414
1.3418
1.3411
1.3414
1.3414
1.3411
1.3411
1.3412 I
1.3410
1.0229
1.0247
1.0235
1.0227 I
1.0246
1.0226
1.0249 i
44.8
I 32.0
ff
e'F
46
VERSLAG KEURINGSDIENST VAN EET- EN DRINKWAREN.
Melkinrich ti ng
Nutricia”.
MAAND.
Aan den eisch, genoemd in de Codex alimentarius I, omtrent
de vetvrije droogrest der karnemelk, het cijfer dat in nauw
verband staat met de voedingswaarde van dit product, is
dus regelmatig voldaan door:
■g
1.0239
1.0223
1.0224
1.0226
1.0220
32.0
30.0
31.0
46.0
36.0
43.2
35.2
34.8
35.6
35.6
0.45
0.40
0.60
0.55
0.40
0.30 i
0.50
0.70 I
0.25
0.70
0.40
0.30
Januari
Februari
Maart
April
Mei
Juni.
Juli
September
October
November
December
m3
7.48
7.96
7.71
7.40
7.90
7.65
7.48
7.41
7.83
6.87
7.26
7.45
afwezig
positief
zwak
positief
zwak
afwezig
positief
afwezig
positief
de melkinrichting „lierkendael”
„de Landbouw”,
„Neerlandia”
terwijl de karnemelk der melkinrichting „Nutricia” in
58 °/o der gevallen daaraan niet voldeed, een ervaring, ook
verleden jaar opgedaan. Bovendien was deze karnemelk,
welke in vergelijking met die der andere inrichtingen duur
is, vaak te zuur, zoodat zij ook te dien opzichte achter
stond by de overige producten van dien aard.
De karnemelk van de melkinrichting „Berkendael” bleek
steeds bereid uit gepasteuriseerde grondstoffen, dit is blykens
de guajacolreactie niet altijd het geval by de karnemelk
der overige fabrieken.