>1 ll 1 H 48 1.3413 1.3417 1.3414 1.3414 1.3418 1.3411 1.3414 1.3414 1.3411 1.3411 1.3412 I 1.3410 1.0229 1.0247 1.0235 1.0227 I 1.0246 1.0226 1.0249 i 44.8 I 32.0 ff e'F 46 VERSLAG KEURINGSDIENST VAN EET- EN DRINKWAREN. Melkinrich ti ng Nutricia”. MAAND. Aan den eisch, genoemd in de Codex alimentarius I, omtrent de vetvrije droogrest der karnemelk, het cijfer dat in nauw verband staat met de voedingswaarde van dit product, is dus regelmatig voldaan door: ■g 1.0239 1.0223 1.0224 1.0226 1.0220 32.0 30.0 31.0 46.0 36.0 43.2 35.2 34.8 35.6 35.6 0.45 0.40 0.60 0.55 0.40 0.30 i 0.50 0.70 I 0.25 0.70 0.40 0.30 Januari Februari Maart April Mei Juni. Juli September October November December m3 7.48 7.96 7.71 7.40 7.90 7.65 7.48 7.41 7.83 6.87 7.26 7.45 afwezig positief zwak positief zwak afwezig positief afwezig positief de melkinrichting „lierkendael” „de Landbouw”, „Neerlandia” terwijl de karnemelk der melkinrichting „Nutricia” in 58 °/o der gevallen daaraan niet voldeed, een ervaring, ook verleden jaar opgedaan. Bovendien was deze karnemelk, welke in vergelijking met die der andere inrichtingen duur is, vaak te zuur, zoodat zij ook te dien opzichte achter stond by de overige producten van dien aard. De karnemelk van de melkinrichting „Berkendael” bleek steeds bereid uit gepasteuriseerde grondstoffen, dit is blykens de guajacolreactie niet altijd het geval by de karnemelk der overige fabrieken.

Gedigitaliseerde gedrukte materialen Haags Gemeentearchief

Jaarverslagen gemeente Den Haag | 1910 | | pagina 1387