y
48
i j
1
h
I 2
I 2
s 1
47
VERSLAG KEURINGSDIENST VAN EET- EN DRINKWAREN.
Gehalte der handelskamemelk aan vetvrije droogrest.
0.0
n
7.0
7.4
n
12.1
34.9
n
65.1
n
r>
n
By vergelijking met het vorige jaar, blijkt het gehalte
i
VETVRIJE
DROOGREST.
tö
r
5
g
5
Het onderzoek der handelskamemelk, hetwelk dit jaar
omvatte 573 monsters, leerde dat de samenstelling van dit
product nog niet is, wat men op grond van de onderzoekingen,
van zelf bereide karnemelk mag verlangen. Toch zijn we
dit jaar weer een belangrijken stap vooruitgegaan, zooals
o.a. uit het volgende blijkt.
25.5
63.7
S M
cö
O
2
toch belangrijk beter.
Ik wil ook hier den slyter er nog eens op wijzen, dat hy
tegenover een beoordeeling van de deugdelijkheid van karne
melk niet zoo hulpbehoevend staat als hij my dikwijls wil
laten voorkomen. Door zich door filtratie een voldoende
hoeveelheid serum (wei) te verzamelen, op dezelfde wyze
als de huismoeder zich hangop bereidt, en deze wei te peilen
op gelyke wyze als dit by volle en afgeroomde melk geschiedt,
zal het hem makkelijk vallen, zich gegevens te verzamelen
ter beoordeeling van het hem geleverde product.
Lager dan 6.0 0.0 °/Oi 0.0
Van 6.0% tot 6.5
6.5
-7.0,
Hooger dan 7.5
0-4%
1.5
8.9
B S
1-2
b. Handelskamemelk.
4.2
1.5 J 9.7
41.6
44.5
0.0 %i 0.2% 5.3%
0.0 1.2 5.2
9.4 7.4 14.2
32.5
42.8
^5
CO
7.5
O
67.0
J?
86.4
23.9