y 48 i j 1 h I 2 I 2 s 1 47 VERSLAG KEURINGSDIENST VAN EET- EN DRINKWAREN. Gehalte der handelskamemelk aan vetvrije droogrest. 0.0 n 7.0 7.4 n 12.1 34.9 n 65.1 n r> n By vergelijking met het vorige jaar, blijkt het gehalte i VETVRIJE DROOGREST. tö r 5 g 5 Het onderzoek der handelskamemelk, hetwelk dit jaar omvatte 573 monsters, leerde dat de samenstelling van dit product nog niet is, wat men op grond van de onderzoekingen, van zelf bereide karnemelk mag verlangen. Toch zijn we dit jaar weer een belangrijken stap vooruitgegaan, zooals o.a. uit het volgende blijkt. 25.5 63.7 S M cö O 2 toch belangrijk beter. Ik wil ook hier den slyter er nog eens op wijzen, dat hy tegenover een beoordeeling van de deugdelijkheid van karne melk niet zoo hulpbehoevend staat als hij my dikwijls wil laten voorkomen. Door zich door filtratie een voldoende hoeveelheid serum (wei) te verzamelen, op dezelfde wyze als de huismoeder zich hangop bereidt, en deze wei te peilen op gelyke wyze als dit by volle en afgeroomde melk geschiedt, zal het hem makkelijk vallen, zich gegevens te verzamelen ter beoordeeling van het hem geleverde product. Lager dan 6.0 0.0 °/Oi 0.0 Van 6.0% tot 6.5 6.5 -7.0, Hooger dan 7.5 0-4% 1.5 8.9 B S 1-2 b. Handelskamemelk. 4.2 1.5 J 9.7 41.6 44.5 0.0 %i 0.2% 5.3% 0.0 1.2 5.2 9.4 7.4 14.2 32.5 42.8 ^5 CO 7.5 O 67.0 J? 86.4 23.9

Gedigitaliseerde gedrukte materialen Haags Gemeentearchief

Jaarverslagen gemeente Den Haag | 1910 | | pagina 1388