I
48
1.0311
1.0299
1.0319
r!
55
VERSLAG KEURINGSDIENST VAN EET- EN DRINKWAREN.
Vet pCt.
No.
Codex.
0.70
0.40
IX.
Kaas.
lFleisch-1
manu.
Droogrest
berekend
S. G.
I karnemelk
met
ammonia
1 15° C. 1
karne
melk.
S. G.
karnemelk
löo C.
0.75
0.70
0.75
0.65
0.70
0.50
0.90
0.70
0.75
0.40
0.60
0.70
0.40
0.60
7.70
8.13
7.41
6.94
6.40
7.70
8 13
8.52
8.60
8.27
8.25
8.66
8.02
8.73
10.14
5.20
7.98
8.33
7.59
7.13
6.59
7.88
8 34
8.73
8.81
8.47
8.46
8.88
8.22
8.92
10.39
5.41
7.83
8.31 I
7.75 J
7.30
6.69
8.01
8.54
8.70
8.91 I
8.53
8.40
9.02
8.25
8.90
10.41
5.46
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
'i
karne
melk
met
N’S N
34.4
36.0
I 29.2
I 28.4
25 2
34.0
31.6
36.0 I
I 36.4
39.2
36.4
34.0
40.4
33.2
36.4
21.2 I
1.0273
1.0289 j
1.0258
1.0244
1.0220
1.0281
1.0280
1.0305
1.0306 i
1.0309
1.0299
1.0311
1.0299 0.40
1.0319 0.60
1.0309 2.00
1.0186
Ook dit jaar werd in verhouding tot het eerste jaar dat
de dienst werkzaam was, weinig kaas aangetroffen, welke
in ondeugdelyken toestand verkeerde, hetgeen wel het beste
met cijfers is aan te toonen. Afgekeurd werden 21 kazen,
terwijl slechts twee processen-verbaal werden ingediend.
Eenmaal betrof het, het aantreffen van eenige kazen bij een
winkelier, die er een beroep van scheen te maken ondeug
delijke kaas op Zaterdagavond aan zijne begunstigers te
slijten en die er niet op gerekend had met een bezoek
van de keurmeesters te worden vereerd.
In aansluiting aan de onderzoekingen van verleden jaar,
werden dit jaar eenige Leidsche (komjjne) en Friesche (nagel)
kazen aan een meer uitvoerig onderzoek onderworpen.
Beide kaassoorten worden uit melk, welke min of meer is
afgeroomd, bereid.
Zie hier eenige uitkomsten dezer onderzoekingen.