48 62 XIII. Cichorei. 3.9—8.7 5.8— 6.5 5.1— 6.0 6.0—8.1 6.8— 7.0 5.1— 5.2 4.2— 6.7 5.1 6.5 4.9 4.6 6.2 6.4 6.7-9.5 6.3— 7.2 M. A. Bokma de Boer, Leeuwarden W. ter Horst, Leeuwardenj Paul Mattheeussens Cz., Ossendrecht Wed. C. Mattheeussens Zn., Ossendrecht. Gebrs. de Beukelaar, Ossendrecht L. C. J. van Overeem, Alkmaar Laurent Verhoeven, Heusden J. Pieters, Groningen Assenbergs Co., Bergen op Zoom H. B. Kolk, Groningen H. Keizer, Egberts, Dalfsen Vincart fils Silly (België) Wed. Salters, Delft Wijbren Kryns Co. Joure Deze uitkomsten kloppen niet met de meening verleden jaar uitgesproken. Bij de methode Tollens blijft nadat onge veer 60 ccm. zijn afgedestilleerd, de sterkte van het zout zuur dat overdestilleert vrij constant (ongeveer 12 a 13 pCt.), by de methode Greshoff stijgt de concentratie van het zuur, zooals bekend, regelmatig totdat ten slotte een zuur met ongeveer 21 Hel. (kookp. 110° C.) overgaat. Een onderzoek van deze koffiesurrogaten toonde aan dat dit jaar in tegenstelling met het vorig jaar geen der monsters als ondeugdelijk behoefde te worden aangeteekend. Alle monsters voldeden aan de eischen in 1905 in overleg met den Bond van Nederlandsche cichorei en peekoffle- fabrikanten gesteld. De volgende tabel geeft de uitkomsten van het aschgehalte van hier bemonsterde cichorei aan. VERSLAG KEURINGSDIENST VAN EET- EN DRINKWAREN. F B R I K A N T. Aseb in procenten der droge stof.

Gedigitaliseerde gedrukte materialen Haags Gemeentearchief

Jaarverslagen gemeente Den Haag | 1910 | | pagina 1403