I
J 1
I
c- I lig
48
h ill
«Is
I
68
VERSLAG KEURINGSDIENST VAN EET- EN DRINK WAREN.
XVII. Vruchtenwijnen.
Controle bessenwijn.
82
No.
12.50
12.15
12.30
1
2
3
4
5
6
7
8
0.65
0.63
0.62
0.58
0.16
0.21
0.19
0.17
8.1
7.9
7.6
8.7
16.8
16.8
24.6
8.0
N
13.4
13.9
12.7
14.0
11.7
14.6
16.3
11.2
.a
to
p
5
d
t»
9.9
10.3
10.5
9.5
6.7
7.3
12.79
12.32
12.25
14.59
19.60
19.97
JB-S
Sap met een lager soortelijk gewicht dan 1.0355, resp.
met een extract lager dan ongeveer 8.0 is buiten con
sumptie gebracht of al naar gelang van den verdunnings-
graad aan den leverancier teruggezonden.
Blijkens bovenstaande lijst, hebben enkele fabrikanten
getracht hier of daar partijtjes sap te plaatsen, welke te
sterk was verdund, een minder goede oogst en de dienten
gevolge hooge prijzen van het sap zullen tot deze handeling
wel aanleiding hebben gegeven.
Een sap met een soortelijk gewicht van 1.0167 en een
extract 3.6 °/o werd dit jaar aangetroffen. Zulks was sedert
het oprichtingsjaar van den dienst niet geconstateerd.
Het salicylzuurgehalte bleef bij alle sappen beneden den
grens van 375 m.Gr. per Liter, met uitzondering van één
sap waarin 796 m.Gr. salicylzuur per Liter voorkwam, dit
sap was tevens ondeugdelijk van samenstelling en is buiten
consumptie gebracht.
1.0332
1.0319
1.0314
1.0413 14.83
1.0647 20.04
1.0655 19.86
1.0983, 28.17; 27.78
1.0263 10.57 10.58
12.5
I 12.8
13.0
11.9
8.5
9.1
7.1
11 5
‘S 05
Zooals uit de vorige jaarverslagen blijkt, worden op het
laboratorium regelmatig ieder jaar eenige bessenwijnen bereid
en onderzocht, ook dit jaar heeft dit weder plaats gehad.
j Q >C3
- 9.28 4.69
-11.6 4.45
- 9.54 4.65
-15.17 4.89
-14.64 3.24
-14.80 3.06
-16.76 3.5'
- 9.681 2.57
1.28
1.22
1.20
1.18
0.62
0.72
5.6 i 0.74
9.1 0.90
3g® S8 -