1' iili 1 ft |gf" is IIP I a I 1 i‘*l I IM®:3 h fK j! Wfe tf; 6.6 3.00 3.05 3.20 3.05 2.90 3.00 170 40 20 20 10 40 70 1990 40 10 10 8.58 3.16 8.58 3.22 8.56 - i 6.6 7.6 I 1.0322 1.0321 1.0318 1.0319 1.0313 1.0311 1.0312 1.0319 1.0300 1.0322 1.0323 1.0321 1.0324 1.0322 1.0322 1.0310 1.0315 1.0310 1.0315 1.0313 1.0313 1.0321 i o j 6.8 6.6 7.0 6.4 6.0 6.6 5.8 6.4 6.4 6.8 i 7.0 2.90 8.61 5.05 1 3429 3.00 8.74 5.10 1.3429 3.20 8.64 5.20 1.3426 2.70 8.92 5.16 1.3426 2.90 8 42 4.90 1.3427 5.12 1.3425 4.90 1.3424 4.88 1.3425 4.87 1.3425 5.00 1.3428 5.02 1.3428 Ie >■5 283 Temperatuur der melk: Vier malen hooger dan 15° C. Reinheid: Behoudens éénmaal, voldoende. Neerlandia” Zeestraat 57—59, Aantal monsters: 11. Aantal monsters: 11. MAAND. MAAND. T) 1.3424 6.5 1.0317 Gemiddeld 1911 3.02 1.3425 6.5 6.5 1.0318 n T» n Februari. Maart. April Mei Juni Juli Augustus September October November December Gemiddeld 1910 Gemiddeld 1909 1.0318 1.0316 2.90 8.67 2.70 8.29 3.15 8.59 3.55 8.59 3.10 8.58 3.00 8.65 Prys ’s zomers: 12 cent. Prijs ’swinters: 13 cent. 6.8 6.7 1.0317 1.0319 Prijs: ’s zomers 12 cent. ’s winters 13 cent. rt n n n n r> n n w Gemiddeld 1911 Gemiddeld 1910 Gemiddeld 1909 Temperatuur der melk: In vier gevallen hooger dan 15° C. Reinheidvoldoende. d aO d co 26 20 VERSLAG KEURINGSDIENST VAN EET- EN DRINKWAREN. d s 0 od 4.800 4.050 250 250 80 50 1.830 2.350 1.520 3.100 300 IV. Melkinrichting „1 's-Grarenhage. u N 6.8 6.6 7.2 i 7.0 6.4 6.8 7.4 6.0 6.8 3.10 8.60 5.02 3.03 8.54 2.96 8.41 Pasteurisatie temperatuur: Volgens de uitkomsten by de enzymreaeties en verkregen, moet toegekend van I Pasteurisatie, temperatuur: De melk komt in eigenschappen overeen met hoog gepasteuriseerde melk, behoudens iu een enkel geval, waarin zy zich als laag gepasteuriseerd deed kennen. februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September October November December onder onvoldoende voorzorgen bewaarde gepasteuriseerde melk was. Micro-organismen, niet bestand tegen een halfurige verhitting op 70° C. werden niet aangetroffen. Het centrifuge-slib was steeds van normale samenstelling. III. Melkinrichting „De. Landbouw", Gedempte Burgwal 16—18, ’s-Gravenhage. - §-5' s-82% «oa 2.95 8.85 5.00 2.80 8.56 5.03 1.3425 3.15 8.49 5.15 1.3425 3.30 8.74, 4.80 1.3425 2 80 8.44 5.00 1.3424 y 8.45 4.82 1.3425 8.51 4.82 1.3426 8.65 4 92 1.3426 8.14 4.45 1.3421 8.68 5.05 1.3426 8.90 5.02 1.3428 4.91 I 23=5 afwezig afwezig n w n n afwezig I spoor 4 i afwezig afwezigj de verwarmingsproeven van het mclkserum aan deze melk de eigenschappen worden hoog gepasteuriseerde melk. 27 VERSLAG KEURINGSDIENST VAN EET- EN DRINKWAREN. 20 Chemisch onderzoek: Melk van deugdelijke samenstelling. Bacteriologisch onderzoek: Aantal kolonies dat zich uit 1 ccm. melk op alcalische weigelatine ontwikkelde, was regelmatig gering (minimum 40, maximum 4800). Micro- organismen, welke by halfurige verhitting op 70° C. af stierven werden niet aangetoond. Het centrifuge-slib bleek bij microscopisch onderzoek altyd normaal.

Gedigitaliseerde gedrukte materialen Haags Gemeentearchief

Jaarverslagen gemeente Den Haag | 1911 | | pagina 608