1'
iili
1
ft |gf"
is
IIP
I a I
1 i‘*l I IM®:3
h
fK j! Wfe tf;
6.6
3.00
3.05
3.20
3.05
2.90
3.00
170
40
20
20
10
40
70
1990
40
10
10
8.58
3.16 8.58
3.22 8.56 -
i 6.6
7.6 I
1.0322
1.0321
1.0318
1.0319
1.0313
1.0311
1.0312
1.0319
1.0300
1.0322
1.0323
1.0321
1.0324
1.0322
1.0322
1.0310
1.0315
1.0310
1.0315
1.0313
1.0313
1.0321
i o j
6.8
6.6
7.0
6.4
6.0
6.6
5.8
6.4
6.4
6.8
i 7.0
2.90 8.61 5.05 1 3429
3.00 8.74 5.10 1.3429
3.20 8.64 5.20 1.3426
2.70 8.92 5.16 1.3426
2.90 8 42 4.90 1.3427
5.12 1.3425
4.90 1.3424
4.88 1.3425
4.87 1.3425
5.00 1.3428
5.02 1.3428
Ie
>■5 283
Temperatuur der melk: Vier malen hooger dan 15° C.
Reinheid: Behoudens éénmaal, voldoende.
Neerlandia” Zeestraat 57—59,
Aantal monsters: 11.
Aantal monsters: 11.
MAAND.
MAAND.
T)
1.3424
6.5 1.0317
Gemiddeld 1911
3.02
1.3425
6.5
6.5
1.0318
n
T»
n
Februari.
Maart.
April
Mei
Juni
Juli
Augustus
September
October
November
December
Gemiddeld 1910
Gemiddeld 1909
1.0318
1.0316
2.90 8.67
2.70 8.29
3.15 8.59
3.55 8.59
3.10 8.58
3.00 8.65
Prys ’s zomers: 12 cent.
Prijs ’swinters: 13 cent.
6.8
6.7
1.0317
1.0319
Prijs: ’s zomers 12 cent.
’s winters 13 cent.
rt
n
n
n
n
r>
n
n
w
Gemiddeld 1911
Gemiddeld 1910
Gemiddeld 1909
Temperatuur der melk: In vier gevallen hooger dan 15° C.
Reinheidvoldoende.
d
aO
d
co
26
20 VERSLAG KEURINGSDIENST VAN EET- EN DRINKWAREN.
d
s
0
od
4.800
4.050
250
250
80
50
1.830
2.350
1.520
3.100
300
IV. Melkinrichting „1
's-Grarenhage.
u
N
6.8
6.6
7.2
i 7.0
6.4
6.8
7.4
6.0
6.8
3.10 8.60 5.02
3.03 8.54
2.96 8.41
Pasteurisatie temperatuur: Volgens de uitkomsten by de
enzymreaeties en
verkregen, moet
toegekend van I
Pasteurisatie, temperatuur: De melk komt in eigenschappen
overeen met hoog gepasteuriseerde melk, behoudens iu een enkel
geval, waarin zy zich als laag gepasteuriseerd deed kennen.
februari
Maart
April
Mei
Juni
Juli
Augustus
September
October
November
December
onder onvoldoende voorzorgen bewaarde gepasteuriseerde melk
was. Micro-organismen, niet bestand tegen een halfurige
verhitting op 70° C. werden niet aangetroffen.
Het centrifuge-slib was steeds van normale samenstelling.
III. Melkinrichting „De. Landbouw",
Gedempte Burgwal 16—18, ’s-Gravenhage.
- §-5' s-82% «oa
2.95 8.85 5.00
2.80 8.56 5.03 1.3425
3.15 8.49 5.15 1.3425
3.30 8.74, 4.80 1.3425
2 80 8.44 5.00 1.3424
y 8.45 4.82 1.3425
8.51 4.82 1.3426
8.65 4 92 1.3426
8.14 4.45 1.3421
8.68 5.05 1.3426
8.90 5.02 1.3428
4.91
I 23=5
afwezig afwezig
n
w
n
n
afwezig I spoor
4 i afwezig
afwezigj
de verwarmingsproeven van het mclkserum
aan deze melk de eigenschappen worden
hoog gepasteuriseerde melk.
27
VERSLAG KEURINGSDIENST VAN EET- EN DRINKWAREN. 20
Chemisch onderzoek: Melk van deugdelijke samenstelling.
Bacteriologisch onderzoek: Aantal kolonies dat zich uit
1 ccm. melk op alcalische weigelatine ontwikkelde, was
regelmatig gering (minimum 40, maximum 4800). Micro-
organismen, welke by halfurige verhitting op 70° C. af
stierven werden niet aangetoond.
Het centrifuge-slib bleek bij microscopisch onderzoek altyd
normaal.