I „O I fB lil 3élï 1 4. i Si 6.6 1.0316 1.0320 1.0321 1.0321 1.0317 1.0305 1.0307 1.0306 1.0310 1.0317 1.0317 40 i 2.97 8.53| - J - j - I De pasteurisatie-inrichting is einde 1909 opgericht. 28 Chemisch onderzoek: Melk van deugdelijke samenstelling. Temperatuur der melk: In vyf gevallen hooger dan 15° C. Temperatuur der melk: In drie gevallen hooger dan 15° C. ReinheidVoldoend e. ReinheidV oldoende. V. Aantal monsters: 11. A. Laag gepasteuriseerde melk. B. Gepasteuriseerde melk. MAAN D. Van elke soort zijn 11 flesschen onderzocht. Aantal monsters (totaal): 22. afwezig maand. 2.70 3 6.5 Gemiddeld 1911 Gemiddeld 1910 1.0318 Gemiddeld 1909 Februari. Maart. April Mei Juni Juli Augustus September October November December Pasteurisatie-temperatuur: Zonder uitzondering bleek de melk hoog gepasteuriseerd. Prijs ’szomers: 11 cent. Prijs’swinters: 12 cent. n n n n n n y> n 1.0304 1.0303 1.0305 n n n w n W •n n n n 3 6.6 6.6 7.0 6.6 6.0 6.0 6.6 6.6 7.0 6.4 6.6 *3 O oo T5 3 g g N 31.500 2.200 8.600 5.200 200 200 175 e oi Q 2 d ai 200 320 1.(40 140. 40 2.400 820 58 25 102 A Melkinrichting P. C. Bakker, Scheveningsche veer. S3 u a> C ti S o sa Prgs: ’s zomers 11 cent. ’s winters 12 cent. VI. Melkinrichting „Systeem Pasteur", Lange Beestenmarkt 9, s-Gravenhage. 6.8 6.8 6.6 6.0 6.0 6.4 6.4 spoor 05» i afwezig n 2.96 8.50 4.94 1.3426 I 2.97 8.53 - Pasteurisatie-temperatuurOp grond der enzymreacties en der serumproeven moet deze melk als hoog gepasteuriseerd worden beschouwd. o 2.95 8.53 5.06 2.80 8.55 5.06 1.3429 2.85 8.46 5.05 1.3424 3.05 8.72 5.15 1.3426 3.00 8.58 5.08 1.3428 3.30 8.29 4.72 1.3425 J.0CG.3C 1.72 1.3425 3.10 8.28 4.72 1.3425 Deze melkinrichting brengt twee soorten gepasteuriseerde melk in den handel en wel Bacteriologisch onderzoek: Het aantal bacteriën was in alle monsters gering (minimum 25, maximum 2400 per ccm.). Micro-organismen, welker cultuur afsterft bij verhitting gedurende een half uur op 70° C., waren niet te vinden. Bacteriologisch onderzoek Melk met een zeer gering aantal micro-organismen (minimum 8, maximum 1090 per ccm.) Micro-organismen, wier culturen by verwarming gedurende een half uur op 70° C. afsterven, kwamen niet voor. In het centrifuge-sediment werden geen abnormale he- standdeelen gevonden. Februari. Maart. April Mei Juni Juli Augustus Êf i afwezig, afwezig 1.0316 3.15 8.55 5.08 1.0317 3.10 8.50 5.02 1.3429 1.0330 2.90 8.73 5.31 1.3429 1.0327 2.80 8.68 5.20 1 3426 afwezig 3.30 8.33 4.79 1.3424 3.10' 8.48 5.20 1.3426 3.10 8.32 4.50 1.3425 afwezig 20 verslag keuringsdienst van eet- en drinkwaren. 29 VERSLAG KEURINGSDIENST VAN EET- EN DRINKWAREN. 20 Chemisch onderzoek: Melk van deugdelijke samenstelling. 1.6314 3.00 8.38 4.72 a.iui o.zo t.iz x.trtzo 2.90- 8.48 4.85 1.3425 2.85 8.56 5.05 1.3428 8.62 4.93 1.3427

Gedigitaliseerde gedrukte materialen Haags Gemeentearchief

Jaarverslagen gemeente Den Haag | 1911 | | pagina 609