UT
IfïlÏ
frEgZi
^r|ll ■|H*[
1.0323 3.00 8.67 5.26 1.3429
2.95 8.60 5.15
8.57 5.12
h
PTC
IIP
4
I -I
6.8
6.8
6.8
6.0
6.2
6.2
6.6
1.0321
1.0315
1.0318
1.0313
1.0313
1.0312
3.20
2.95 8.48
2.90
2.70 8.55
3.05
g
I 6.5
31
30
MAAND.
ReinheidVoldoende, met uitzondering van een enkele maal.
B
n
Vil.
Aantal monsters totaal: 22.
maand.
n
8.49;
8.54;
n
n
afwezig afwezig
n
A. Gepasteuriseerde melk.
B. Hoog gepasteuriseerde melk.
Gemidd. 1911
Gemidd. 1910
Gemidd. 1909
n
r>
n
s-Gravenhaagsche Melkinrichting „de Bierkan”,
Nieuwe Havenstraat 11, 's-Gravenhage.
n
n
September
October
November
December
1.0296
1.0308
Noch in de laag gepasteuriseerde, noch in de gepasteuri
seerde melk werden micro-organismen aangetroffen, welke
bij halfurige verhitting op 70° C. afstierven.
Het centrifuge-sediment was bij beide soorten van nor
male samenstelling.
Prijs ’s zomers 12 cent.
’s winters 13 cent.
■s
31ii
12H
142
1.400
A
W
n
U3
M
N
d
2
ai
Februari.
Maart
April
Mei
Juni
Juli
Augustus
September
October
November
December
40
2.2»
411
20
1.020
25
1.820
0
8
160
20
60
7.112
40
9.080
80
90
400
c5
00
afwezig afwezig
n
n
T)
n
1.0315 3.00 8.48 4.87 1.3426
ii iI
Ss»
5°
1.0320 2.90 8.75
3.20 8.38 5.15 1.3424
1.0294 3.00 8.06 4.75 1.3420
1.0306 3.10 8.38 4.78 1.3426
1.0308 3.35 8.57 4.82 1.3423
De twee soorten gepasteuriseerde melk door deze melk
inrichting in den handel gebracht, zijn:
5.13
5.02 1.3429
4.97 1.3424
5.16 1.3426
4.73 1.3424
V
6.6
i Mo I
B «.5 1.0310 3.12 8.42 4.94 1.3425 -
6.5 1.0318 3.13 8.55 -
1.0309 3.20 8.52 4.92 1.3425
1.0315 3.00 8.48 A i 94-u;
1.3490
1.3427
1.3428
1.3423
1.3425
1.3425
Chemisch onderzoek: Zoowel de laag gepasteuriseerde als
de gepasteuriseerde melk bleek regelmatig deugdelijk van
samenstelling.
Temperatuur der melk: Bij de laag gepasteuriseerde soort
in twee monsters en bij de gepasteuriseerde melk in drie
monsters hooger dan 15° C.
1.0314 3.21 8.44
S I
j éS
I
A I 5.6
7.2
7.0 i 1.0306
7.0
Februari
Maart
April
Mei
Juni
Juli
Augustus
Bacteriologisch onderzoek: By de laag gepasteuriseerde
melk schommelde het aantal bacteriën per ccm. melk tusschen
120 en 31.500 per ccm., bij de gepasteuriseerde melk tusschen
0 en 2210.
Pasteurisatie-temperatuurDe laag gepasteuriseerde melk
kwam nu eens in eigenschappen overeen met die van laag
gepasteuriseerde melk, dan weer met die van hoog ge
pasteuriseerde melk.
De gepasteuriseerde melk had de eigenschappen van hoog
gepasteuriseerde melk.
1.0303 3.40 8.21
1.0308 L—--
7.2 1.0317 3.15 8.53
7.0 1.0318 3.10 8.59
6.0 1.0309 2.95 8.16
6.4
6.0
6.0
6.2
6.2
6.8
6.8
Gemidd. 1910 i
Gemidd. 1909
20 VERSLAG KEURINGSDIENST VAN EET- EN DRINKWAREN.
VERSLAG KEURINGSDIENST VAN EET- EN DRINKWAREN. 20
6 afwezig
afwezig
3.20 8.46 4.83 1.3425
-■* o/V o f 4 i 4 <1O 1
3.20 8.09 4.67i 1.3425
3.10 8.37, 4.75 1.3433
i l.VOUD o.ttuj ».uu x.<x4£5
1.0316 2.90 8.64 4.92 1.3426
I I I I I
Gemidd. 1911 A 6.5 1.0312 3.08 8.47 4.93 1.3426
6.5 1.0316 3.07 8.48
6.2 1.0313 3.10 8.36
5.15
5.07
4.93
4.83