UT IfïlÏ frEgZi ^r|ll ■|H*[ 1.0323 3.00 8.67 5.26 1.3429 2.95 8.60 5.15 8.57 5.12 h PTC IIP 4 I -I 6.8 6.8 6.8 6.0 6.2 6.2 6.6 1.0321 1.0315 1.0318 1.0313 1.0313 1.0312 3.20 2.95 8.48 2.90 2.70 8.55 3.05 g I 6.5 31 30 MAAND. ReinheidVoldoende, met uitzondering van een enkele maal. B n Vil. Aantal monsters totaal: 22. maand. n 8.49; 8.54; n n afwezig afwezig n A. Gepasteuriseerde melk. B. Hoog gepasteuriseerde melk. Gemidd. 1911 Gemidd. 1910 Gemidd. 1909 n r> n s-Gravenhaagsche Melkinrichting „de Bierkan”, Nieuwe Havenstraat 11, 's-Gravenhage. n n September October November December 1.0296 1.0308 Noch in de laag gepasteuriseerde, noch in de gepasteuri seerde melk werden micro-organismen aangetroffen, welke bij halfurige verhitting op 70° C. afstierven. Het centrifuge-sediment was bij beide soorten van nor male samenstelling. Prijs ’s zomers 12 cent. ’s winters 13 cent. ■s 31ii 12H 142 1.400 A W n U3 M N d 2 ai Februari. Maart April Mei Juni Juli Augustus September October November December 40 2.2» 411 20 1.020 25 1.820 0 8 160 20 60 7.112 40 9.080 80 90 400 c5 00 afwezig afwezig n n T) n 1.0315 3.00 8.48 4.87 1.3426 ii iI Ss» 5° 1.0320 2.90 8.75 3.20 8.38 5.15 1.3424 1.0294 3.00 8.06 4.75 1.3420 1.0306 3.10 8.38 4.78 1.3426 1.0308 3.35 8.57 4.82 1.3423 De twee soorten gepasteuriseerde melk door deze melk inrichting in den handel gebracht, zijn: 5.13 5.02 1.3429 4.97 1.3424 5.16 1.3426 4.73 1.3424 V 6.6 i Mo I B «.5 1.0310 3.12 8.42 4.94 1.3425 - 6.5 1.0318 3.13 8.55 - 1.0309 3.20 8.52 4.92 1.3425 1.0315 3.00 8.48 A i 94-u; 1.3490 1.3427 1.3428 1.3423 1.3425 1.3425 Chemisch onderzoek: Zoowel de laag gepasteuriseerde als de gepasteuriseerde melk bleek regelmatig deugdelijk van samenstelling. Temperatuur der melk: Bij de laag gepasteuriseerde soort in twee monsters en bij de gepasteuriseerde melk in drie monsters hooger dan 15° C. 1.0314 3.21 8.44 S I j éS I A I 5.6 7.2 7.0 i 1.0306 7.0 Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus Bacteriologisch onderzoek: By de laag gepasteuriseerde melk schommelde het aantal bacteriën per ccm. melk tusschen 120 en 31.500 per ccm., bij de gepasteuriseerde melk tusschen 0 en 2210. Pasteurisatie-temperatuurDe laag gepasteuriseerde melk kwam nu eens in eigenschappen overeen met die van laag gepasteuriseerde melk, dan weer met die van hoog ge pasteuriseerde melk. De gepasteuriseerde melk had de eigenschappen van hoog gepasteuriseerde melk. 1.0303 3.40 8.21 1.0308 L—-- 7.2 1.0317 3.15 8.53 7.0 1.0318 3.10 8.59 6.0 1.0309 2.95 8.16 6.4 6.0 6.0 6.2 6.2 6.8 6.8 Gemidd. 1910 i Gemidd. 1909 20 VERSLAG KEURINGSDIENST VAN EET- EN DRINKWAREN. VERSLAG KEURINGSDIENST VAN EET- EN DRINKWAREN. 20 6 afwezig afwezig 3.20 8.46 4.83 1.3425 -■* o/V o f 4 i 4 <1O 1 3.20 8.09 4.67i 1.3425 3.10 8.37, 4.75 1.3433 i l.VOUD o.ttuj ».uu x.<x4£5 1.0316 2.90 8.64 4.92 1.3426 I I I I I Gemidd. 1911 A 6.5 1.0312 3.08 8.47 4.93 1.3426 6.5 1.0316 3.07 8.48 6.2 1.0313 3.10 8.36 5.15 5.07 4.93 4.83

Gedigitaliseerde gedrukte materialen Haags Gemeentearchief

Jaarverslagen gemeente Den Haag | 1911 | | pagina 610