I IM? In n F& I g i til |lê|i 200 19.050 150 1.040 131.500 80.300 25 1.800 7.4 1.0328 7.4 1.0326 1.0322 1.0303 1.0304 1.0294 1.0304 1.0298 1.0299 1.0314 1.0317 I 2.80| Halt 4.62 1.3421 4.60 1.3421 4.63 1.3424 4.72 1.3422 5.07 1.3423 4.75, 1.3426 o» MAAND. A n 7.2 r> 6.7 Gemidd. 1911 6.5 6.5 5.02 8.81 Aantal monsters: 11. 3.00 maand. 3.30; 6.8 B Gemidd. 1911 3.07 8.51 Gemidd. 1910 n 6.5 Gemidd. 1909 1.0318 1.0311 3 w •n r> Y> September October November December Februari. Maart April Mei Juni Juli Augustus September October November December n r n T 6.6 6.8 n n n Prijs: ’szomers 10 cent. ’s winters 11 cent. •n n T r> ’•'toiddeld 1911 !emiiideld 1910 ’Niddeld 1909 3.10 2.95j 8-81 5.12 1.3431 1.3430 1.3427 1.3424 1.3425 1.3426 1.3426 1.3426 1.3426 1.3426 1.3426 80 ■lli 110 110 d 2 8.06 3 00 8.22 3.00 8.08 2.75 8.10 2.75 8.18 3.00 8.22 3.10 8.57 2.70 8.56 O 8.73 8.46i 8.55 4.82 4.76 4.93 4.75 4.97 4.97 60 20 10 20 150 20 60 10 0 100 00 afwezig 6 afwezig n n w n d e> só T3 s N j 2.95 3.15 38.100 740 100 N b-di'ii.-ii-i. Maart. 'Hd Hei Itini Mi '<tUS uInt '■■i iber 11 iilx-r 6.7 6.4 S-g 1.6316 3.15 8.46 1.0328 1.0315 1.0318 1.0310 2.90 1.0311 1.0312 1.0318 1.0317 3.00 1.0314 1.0321 2.90 I 3.00 3.20 8.64! 3.20 8.40 5.16 8.43. 5.10 8.45 4.88 8.40 8.61 6 8 1.0326 7.4 6.6 6.4 6.2 6.8 6.4 7.1 6.8 6.8 7.4 6.5 1.0317 afwezig afwezig 7.4 6.0 6.6 5.6 6.8 60 6.6 6.8 7.0 B ■je Ui 1.0317 VIII. Melkinrichting Th. J. Vollebregt, Korte Hoogstraat 4, 5, 7A, ’s-Gravenhage. i O bc C fcc o ig 52 1.0317 3.00 8.60 5.04 1.3426 1.0317 3.08 8.51 1.0318 3.20 8.53 1.0317 3.00 8.731 4.98 1.3425 1 afwezig afwezig afwezig! n n l.VÖll O.W O.I'J 1.0314 I 3.20 8.68 4.83 1.3426 7.2 1.0316 3.05 8.55'5.07 1 3426 1.0323 3.05 8.68 5.03 1.3426 3.03 8.57 4.95 1.3427 8.80 5.14 3.10) 8.86 5.05 1.3430 2.75 8.39' 5.13 1.3426 I o onl o nci 4J5> 13422 5.00 1.3425 32 20 VERSLAG KEURINGSDIENST VAN EET- EN DRINKWAREN. I S o Chemisch onderzoekDe beide soorten gepasteuriseerde melk kunnen als deugdelyk van samenstelling worden ge- qualificeerd. Bacteriologisch onderzoek: Beide soorten kenmerken zich door een gering bacteriëngehalte. By de gepasteuriseerde melk schommelde het aantal tusschen 40 en 9080, by de hoog gepasteuriseerde melk tusschen 0 en 150 per ccm. A 6.7 1.031 0 2.93 8.37 4.86 1.3424 3.12 8.56 - 3.25 8.42 - Reinheid: Voldoende, behoudens in twee gevallen. Temperatuur der melk: In vier gevallen was de tempe ratuur by de gepasteuriseerde en in vier gevallen by de hoog gepasteuriseerde melk hooger dan 15° C. Pasteurisatie temperatuurBeide soorten vertoonen de eigenschappen, welke aan hoog gepasteuriseerde melk eigen zijn. 33 VERSLAG KEURINGSDIENST VAN EET- EN DRINKWAREN. 20 Abnormale bestanddeelen waren in het centrifuge-sediment afwezig. In geen der beide soorten waren micro-organismen aan te toonen, welker culturen bij halfurige verhitting op 70° C. werden gedood. Gemidd. 1910 Gemidd. 1909

Gedigitaliseerde gedrukte materialen Haags Gemeentearchief

Jaarverslagen gemeente Den Haag | 1911 | | pagina 611