I
IM?
In n F&
I
g
i
til
|lê|i
200
19.050
150
1.040
131.500
80.300
25
1.800
7.4 1.0328
7.4 1.0326
1.0322
1.0303
1.0304
1.0294
1.0304
1.0298
1.0299
1.0314
1.0317
I 2.80|
Halt
4.62 1.3421
4.60 1.3421
4.63 1.3424
4.72 1.3422
5.07 1.3423
4.75, 1.3426
o»
MAAND.
A
n
7.2
r>
6.7
Gemidd. 1911
6.5
6.5
5.02
8.81
Aantal monsters: 11.
3.00
maand.
3.30;
6.8
B
Gemidd. 1911
3.07 8.51
Gemidd. 1910
n
6.5
Gemidd. 1909
1.0318
1.0311
3
w
•n
r>
Y>
September
October
November
December
Februari.
Maart
April
Mei
Juni
Juli
Augustus
September
October
November
December
n
r
n
T
6.6
6.8
n
n
n
Prijs: ’szomers 10 cent.
’s winters 11 cent.
•n
n
T
r>
’•'toiddeld 1911
!emiiideld 1910
’Niddeld 1909
3.10
2.95j 8-81 5.12
1.3431
1.3430
1.3427
1.3424
1.3425
1.3426
1.3426
1.3426
1.3426
1.3426
1.3426
80
■lli
110
110
d
2
8.06
3 00 8.22
3.00 8.08
2.75 8.10
2.75 8.18
3.00 8.22
3.10 8.57
2.70 8.56
O
8.73
8.46i
8.55
4.82
4.76
4.93
4.75
4.97
4.97
60
20
10
20
150
20
60
10
0
100
00
afwezig
6
afwezig
n
n
w
n
d
e>
só
T3
s
N
j 2.95
3.15
38.100
740
100
N
b-di'ii.-ii-i.
Maart.
'Hd
Hei
Itini
Mi
'<tUS
uInt
'■■i
iber
11 iilx-r
6.7
6.4
S-g
1.6316 3.15 8.46
1.0328
1.0315
1.0318
1.0310 2.90
1.0311
1.0312
1.0318
1.0317 3.00
1.0314
1.0321
2.90
I 3.00
3.20 8.64!
3.20 8.40 5.16
8.43. 5.10
8.45 4.88
8.40
8.61
6 8 1.0326
7.4
6.6
6.4
6.2
6.8
6.4
7.1
6.8
6.8
7.4
6.5 1.0317
afwezig afwezig
7.4
6.0
6.6
5.6
6.8
60
6.6
6.8
7.0
B
■je
Ui
1.0317
VIII. Melkinrichting Th. J. Vollebregt,
Korte Hoogstraat 4, 5, 7A, ’s-Gravenhage.
i
O
bc
C fcc
o
ig
52
1.0317 3.00 8.60 5.04 1.3426
1.0317 3.08 8.51
1.0318 3.20 8.53
1.0317 3.00 8.731 4.98 1.3425 1 afwezig afwezig
afwezig!
n
n
l.VÖll O.W O.I'J
1.0314 I 3.20 8.68 4.83 1.3426
7.2 1.0316 3.05 8.55'5.07 1 3426
1.0323 3.05 8.68 5.03 1.3426
3.03 8.57 4.95 1.3427
8.80 5.14
3.10) 8.86 5.05 1.3430
2.75 8.39' 5.13 1.3426
I o onl o nci 4J5> 13422
5.00 1.3425
32
20 VERSLAG KEURINGSDIENST VAN EET- EN DRINKWAREN.
I S
o
Chemisch onderzoekDe beide soorten gepasteuriseerde
melk kunnen als deugdelyk van samenstelling worden ge-
qualificeerd.
Bacteriologisch onderzoek: Beide soorten kenmerken zich
door een gering bacteriëngehalte.
By de gepasteuriseerde melk schommelde het aantal
tusschen 40 en 9080, by de hoog gepasteuriseerde melk
tusschen 0 en 150 per ccm.
A
6.7 1.031 0 2.93 8.37 4.86 1.3424
3.12 8.56 -
3.25 8.42 -
Reinheid: Voldoende, behoudens in twee gevallen.
Temperatuur der melk: In vier gevallen was de tempe
ratuur by de gepasteuriseerde en in vier gevallen by de
hoog gepasteuriseerde melk hooger dan 15° C.
Pasteurisatie temperatuurBeide soorten vertoonen de
eigenschappen, welke aan hoog gepasteuriseerde melk eigen zijn.
33
VERSLAG KEURINGSDIENST VAN EET- EN DRINKWAREN. 20
Abnormale bestanddeelen waren in het centrifuge-sediment
afwezig.
In geen der beide soorten waren micro-organismen aan te
toonen, welker culturen bij halfurige verhitting op 70° C.
werden gedood.
Gemidd. 1910
Gemidd. 1909