I
11
-J
F
I
Ii
I
--J
42
Karnemelk.
VI.
Controle karnemelk.
A.
Handelskarnemelk.
B.
Karnemelk in ftesschen.
a.
47.1
40.8
Januari
Februari
Maart.
April
Mei
Juni
Juli
Augustus
September
October
November
December
8.59
8.58
8.88
8.57
8.38
8.02
8.45
8.75
8.55
8.35
De samenstelling der op het laboratorium eenmaal per
maand uit de controle melk bereide room- en melkkarnemelk
is overzichtelijk saamgevat in een tabel.
Boom- en melkkarnemelk zjjn beide uit dezelfde volle
melk verkregen.
De cijfers van het serum in de tabel opgeteekend hebben
betrekking op sterilisatie serum hetwelk verkregen is door
sterilisatie van het uit de karnemelk door filtratie verkregen
serum.
Een vetvrije droogrest lager dan 7.6% werd ook ditjaar
bij controle karnemelk niet geconstateerd.
1.0267 1.3424
1.0258 1.3421
1.0249 1.3419
1.0244 1.3418
1.0249 1.3417
1.0252 1.3421
1.0260 1.3422
1.3425 8.77
1.3423 8.81
1.3424
1.3424
1.3426
1.3423
1.3422
1.3416
1.3416
1.3416
8.361 1.0250 1.3422
8.61 36.8 1.0255 1.3421
Een viertal fabrieken brengen hier regelmatig karnemelk
in flesschen in den handel. Het met uitzondering van de
maand Januari, maandelijks uitgevoerd onderzoek heeft de
hier volgende uitkomsten opgeleverd.
1.025511.3425 8.78'36.2 1.0254
8.53 37.61 1.0262
8.68 34.8 1.0263
35.4
38.4
36.0
34.4
38.4
33.2
34.8
38.8
36.8
36.8
4- hsril
fteW
j s
1.0263 1.3422 9.02 38.4 1.0254
1.0267 1.3424 1
1.0263 1.3424 1
1.0265, 1.3425 8.90 40.0 1.0267
8.54 34.0 1.0265
8.30 39.4 1.0260
7.^6 38.8 1.0238
8.42'37.6' 1.0234
8.46 40.3 1.0248
8.36j
MAAND.
Melkkarnemelk.
2
GÓ
1 1 ota.i nno'lQO 4 1
Roomkarnemelk.
GÓ
20 VERSLAG KEURINGSDIENST VAN EET- EN DRINKWAREN.