I
I
i
I
IÉ
I
47
Karnemelk.
Karnemelkspap.
No.
70 gr. gort 1 Liter pap verkregen.
0.3
0.35
0.35
0.4
0.6
0.4
7.65
7.54
7.06
7.50
7.65
7.90
S
27.4
26.7
26.0
19.0
20.8
21.5
14.5
14.3
13.7
12.2
13.4
13.3
2.53
2.20
2.10
1.83
1.90
1.83
g
o.
1»
2.75
2.31
2.20
2.50
2.47
2.46
a.
te
p
ts
a
2.95
3.17
3.21
2.65
2.35
2.70
32.8
33.0
33.9
30.0
32.2
30.4
1
2
3
4
5
6
3.12
3.30
3.35
3.53
3.32
3.70
i c
i
a
karnemelkspap dan als deugdelijk van samenstelling is te
beschouwen, zoo zy per volume-eenheid niet minder aan
vaste karnemelkbestanddeelen bevat dan die, welke in 0.8
volume-eenheden karnemelk van deugdelijke samenstelling
worden aangetroffen, m. a. w. 1 Liter pap mag zeker niet
minder aan vaste karnemelkbestanddeelen bevatten, dan in
0^8 L. karnemelk van deugdelijke samenstelling aanwezig zijn.
Ter beoordeeling van het product konden in het bijzonder
twee waarden dienen en wel het cijfer voor het draaiings-
vermogen en het cijfer voor het kaasstofgehalte.
Hieronder volgt eene tabel, welke aangeeft de eigen
schappen der pap benevens die der karnemelk, welke ter
bereiding der pap heeft gediend.
Correctie voor het volume der vaste stoffen is niet aan
gebracht.
Wat nu de methode van onderzoek betreft, het ligt in
f'-.ine bedoeling, aangezien zy thans nog niet zoover is ge-
rderd, dat zy voor publicatie geschikt is, daaromtrent
Iers meedeelingen te doen.
dp grond van de verkregen resultaten en van eenige
a-'dere proeven, meen ik dat wel zal kunnen worden aan-
t’ lomen, dat karnemelkspap ondeugdelyk van samenstelling
By de bereiding der pap No. 1, 2 en 3 is uit 1 L. karne
melk onder toevoeging
van
Bij de bereiding der pap No. 4, 5 en 6 is uit 0.8 L. karne
melk onder toevoeging van 80 gr. gort 1 Liter pap verkregen.
VERSLAG KEURINGSDIENST VAN EET- EN DRINKWAREN. 20