I I i I IÉ I 47 Karnemelk. Karnemelkspap. No. 70 gr. gort 1 Liter pap verkregen. 0.3 0.35 0.35 0.4 0.6 0.4 7.65 7.54 7.06 7.50 7.65 7.90 S 27.4 26.7 26.0 19.0 20.8 21.5 14.5 14.3 13.7 12.2 13.4 13.3 2.53 2.20 2.10 1.83 1.90 1.83 g o. 1» 2.75 2.31 2.20 2.50 2.47 2.46 a. te p ts a 2.95 3.17 3.21 2.65 2.35 2.70 32.8 33.0 33.9 30.0 32.2 30.4 1 2 3 4 5 6 3.12 3.30 3.35 3.53 3.32 3.70 i c i a karnemelkspap dan als deugdelijk van samenstelling is te beschouwen, zoo zy per volume-eenheid niet minder aan vaste karnemelkbestanddeelen bevat dan die, welke in 0.8 volume-eenheden karnemelk van deugdelijke samenstelling worden aangetroffen, m. a. w. 1 Liter pap mag zeker niet minder aan vaste karnemelkbestanddeelen bevatten, dan in 0^8 L. karnemelk van deugdelijke samenstelling aanwezig zijn. Ter beoordeeling van het product konden in het bijzonder twee waarden dienen en wel het cijfer voor het draaiings- vermogen en het cijfer voor het kaasstofgehalte. Hieronder volgt eene tabel, welke aangeeft de eigen schappen der pap benevens die der karnemelk, welke ter bereiding der pap heeft gediend. Correctie voor het volume der vaste stoffen is niet aan gebracht. Wat nu de methode van onderzoek betreft, het ligt in f'-.ine bedoeling, aangezien zy thans nog niet zoover is ge- rderd, dat zy voor publicatie geschikt is, daaromtrent Iers meedeelingen te doen. dp grond van de verkregen resultaten en van eenige a-'dere proeven, meen ik dat wel zal kunnen worden aan- t’ lomen, dat karnemelkspap ondeugdelyk van samenstelling By de bereiding der pap No. 1, 2 en 3 is uit 1 L. karne melk onder toevoeging van Bij de bereiding der pap No. 4, 5 en 6 is uit 0.8 L. karne melk onder toevoeging van 80 gr. gort 1 Liter pap verkregen. VERSLAG KEURINGSDIENST VAN EET- EN DRINKWAREN. 20

Gedigitaliseerde gedrukte materialen Haags Gemeentearchief

Jaarverslagen gemeente Den Haag | 1911 | | pagina 625