20
99
8.44
8.38
7.38
7.92
8.78
7.33
7.62
6.94
5.80
6.49
8.91
8.41
8.28
7.29
0.50
0.40
0.60
0.30
0.45
0.35
0.25
0.50
0.80
0.60
0.30
7.20
8.11
6.69
7.06
6.24
5.13
6.03
8.15
7.47
7.41
6.77
7.38
8.32
6.87
7.24
6.44
5.27
6.19
8.36
7.67
7.61
6.94
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
7.42
8.38
6.73
7.32
6.49
5.45
6.24
8.41
7.62
7.63
7.03
35.2
38.0
35.2
32.0
28.4
26.0
28.4
38.0
33.2
31.2
30.6
B. Karnemelkspap. De resultaten der onderzoekingen van
dit artikel alsmede de beoordeeling is beschreven op blz. 47.
Uit deze uitkomsten volgt dat beide droogrestbepalingen
practisch gelyke uitkomsten geven, hoewel in den regel
met de Codex-methode iets hooger cijfers worden verkregen.
Voorts dat de volgens de gewichtsanaljdische methode
verkregen cijfers voor de vetvrije droogrest van karnemelk
in den regel iets hooger zijn dan die berekend met behulp
der formule aangegeven in de Codex alimentarius voor volle
melk, terwijl zi,j meer overeenkomen met de cijfers verkregen
met behulp der formule van Fleischmann.
Deze nieuwe indirecte methode ter bepaling van de droog
rest reap, vetvrije droogrest van karnemelk, welke hier nu
gedurende ruim twee jaar wordt toegepast, geeft betrouw
bare uitkomsten, zoo men zich bedient van de formule van
Fleischmann.
C. Melk van koeien lijdende aan mond en klauwzeer. Van
dit jaar waren wjj in de gelegenheid melk van koeien
lijdende aan mond en klauwzeer te onderzoeken. De uitkomsten
dezer onderzoekingen vindt men in bijgaande tabel.
VERSLAG KEURINGSDIENST VAN EET- EN DRINKWAREN.
T~
Zuurgraad.
Vet pCt.
No.
formule
Fleisch
mann.
formule
Codex Alim.
Vetvrije
Droogrest
pCt.
pCt.
Droogrest
methode
A.
I pCt. Vetvrije droogrest
berekend
pCt. I
Droogrest i
methode
Codex Alim.'