20 99 8.44 8.38 7.38 7.92 8.78 7.33 7.62 6.94 5.80 6.49 8.91 8.41 8.28 7.29 0.50 0.40 0.60 0.30 0.45 0.35 0.25 0.50 0.80 0.60 0.30 7.20 8.11 6.69 7.06 6.24 5.13 6.03 8.15 7.47 7.41 6.77 7.38 8.32 6.87 7.24 6.44 5.27 6.19 8.36 7.67 7.61 6.94 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 7.42 8.38 6.73 7.32 6.49 5.45 6.24 8.41 7.62 7.63 7.03 35.2 38.0 35.2 32.0 28.4 26.0 28.4 38.0 33.2 31.2 30.6 B. Karnemelkspap. De resultaten der onderzoekingen van dit artikel alsmede de beoordeeling is beschreven op blz. 47. Uit deze uitkomsten volgt dat beide droogrestbepalingen practisch gelyke uitkomsten geven, hoewel in den regel met de Codex-methode iets hooger cijfers worden verkregen. Voorts dat de volgens de gewichtsanaljdische methode verkregen cijfers voor de vetvrije droogrest van karnemelk in den regel iets hooger zijn dan die berekend met behulp der formule aangegeven in de Codex alimentarius voor volle melk, terwijl zi,j meer overeenkomen met de cijfers verkregen met behulp der formule van Fleischmann. Deze nieuwe indirecte methode ter bepaling van de droog rest reap, vetvrije droogrest van karnemelk, welke hier nu gedurende ruim twee jaar wordt toegepast, geeft betrouw bare uitkomsten, zoo men zich bedient van de formule van Fleischmann. C. Melk van koeien lijdende aan mond en klauwzeer. Van dit jaar waren wjj in de gelegenheid melk van koeien lijdende aan mond en klauwzeer te onderzoeken. De uitkomsten dezer onderzoekingen vindt men in bijgaande tabel. VERSLAG KEURINGSDIENST VAN EET- EN DRINKWAREN. T~ Zuurgraad. Vet pCt. No. formule Fleisch mann. formule Codex Alim. Vetvrije Droogrest pCt. pCt. Droogrest methode A. I pCt. Vetvrije droogrest berekend pCt. I Droogrest i methode Codex Alim.'

Gedigitaliseerde gedrukte materialen Haags Gemeentearchief

Jaarverslagen gemeente Den Haag | 1911 | | pagina 672