I M
[Ti
ld
l
•ïïk if Eg
fêg* I Pit
I
I
i !-■
110
10
5.680
10
0
20
1.0318
1.0319
1.0307
0
2.040
6.6
7.0 1
7-
6.9
75
20
20
8
0
220
80
0
20
10
0
0
19
I i I
I 6.6
1.3426
1.3426
1.3426
1.3425
1.3423
1.3424
1.3422
1.3424
1.3423
1.3426
A. Borsboom, Laan van N. O.-Indie 36a.
Melkinrichting
Aantal monsters: 11.
Aantal monsters 12.
’s Winters 11
i
maand.
maand.
gelat
Ö.W O.4*!
3.05 8.55 5.07
r» c» m 4 nQ
1.1
3.00 8.67 5.14
.00
nr.'
3.15 8.48 5.00 1.3426
3.20 8.48 5.04 1 3424
2.60 8.24
1.0313 2.92 8.40 5.00
1.3424
Chemisch onderzoek: Melk van
Reinheid:
voldoende.
Overeen
Reinheid: Voldoende.
1.0310
1.0320
1.0326
1.0325
1.0318
1.0314
1.0318
op bouillon-
I gelatine.
VERSLAG KEURINGSDIENST VAN EET EN DRINKWAREN. 20
ai
pril
tail
FPteniber
Ptember
ftober
r’cmber
wmber
puber
1.0324
1.0314
1.0315
3.10 8.52 5.05
3.19 8.50 4.96
3.09 8.52
o
e
Prijs’s Zomers 10 cent p. 0.8 Liter.
’s Winters 11 ,0 8
6.8
7.8
6.8
6.2 I
6.0
6.4
6.5
6.0
7.2
6.6
Januari
Februari
Maart
April
Mei
Juni
Juli
September
October
November
December
December
3.30 8.75 4.91
3.45 8.78 5.07
2.75 8.39 4.98
8.28 4.94
3.05 8.14 j 5.05
2.80 8.28; 5.00
4.98
110
10
4.760
10
0
20
40
0
0
Gemiddeld 1912
Gemiddeld 1911 6.5
Gemiddeld 1910 6.4
Aantal micro-ora
i men perccni.naïi
op wei- lop bouj
gelatine. gelat!
1.0325
1.0325
1.0314
1.0308 3.1
1.0300
1.0309
1.0309 -w.TOi
1.0313 2.90 8.39 5.06!
I 1.0315 2.55 8.38| 5.02
1.0313 2.85 8.39| 5.011
i o
1 N
middeld 1912 6.6
be tlesschen zijn niet voorzien van
**3 geplombeerd, doch de plombe mist
e dag van bereiding is dus niet aange
Berkendael”, Loosduinen.
3.20 8.36 4.84 1.3422
3.00 8.57 5 00 1.3425
3.40 8.59 5.28 1.3428
3.10 8.72 5.18 1.3427
1.3426
1.3426
een etiket. Zij zijn
een afdrukstempel.
aangegeven.
bacteriologisch onderzoek: Melk met een laag aantal micro-
organismen. Micro-organismen, welke by halfurige verhitting
°P 70° C. afstierven werden niet aangetoond.
deugdelijke samenstelling-
Bacteriologisch onderzoek: Het aantal koloniën dat zich
ui deze melk op alcalische weigelatine resp. alcalische
oouiflongelatine ontwikkelde, was regelmatig gering. Micro-
organismen, welker culturen bij verwarming gedurende een
half uur op 70° C. afstierven, kwamen niet voor.
wo^dei7Z^^t/e^/,era<MMr; ,Deze melk lnoet beschouwd
malen wnnri U?C™teuriseerd, behoudens een tweetal
U ze zich als laag gepasteuriseerd deed kennen-
Prys ’s zomers 12*/2 cent per Liter.
’s winters 13‘/2
18
20 VERSLAG KEURINGSDIENST VAN EET- EN DRINKWAREN.
7.2
6.2
6.8 1.0323
7.4 I
7.6
6.8
7.0 1.0815
6.8
6.6 1
7.0 i
3.00 8.41 4.94) 1.3427
1.3428
2.7018.21 4.98 1.3424
3.45 8.73 5.16 1.3427
3.00 8.67 5.14 1.3426 i
3.00, 8.43 4.98 1.3424
l'astt urisatie-temperatuurDe melk komt in eigenschappen
---1 met hoog gepasteuriseerde melk.
'""“sch onderzoek: Melk van deugdelijke samenstelling.
Aantal micro-orgauis-
men per com. na 7 dagen
op woi-
gelatine.