T I .l it iifi - 20 t f 1 if O Illi i i Aantal monsters: 11. Aantal monsters 11. 6.6 6.5 Chemisch behoorlijk gep^eu- 1.0316 1.0310 3.04 8.33 4.S6 1.3425 1.0310 2.77 3.34! i puari bruari. kart. ril. ei n;i Januari Februari. Maart. April Mei Juni Juli September October November December middeld 1912 I ®‘ddeld inn I Wdeld 19io 6.5 21 samenstelling’ Prijs ’s zomers: 12 cent p. Liter. ’s winters13 cent p. Liter. Reinheid: Voldoende. Pasteurisatie-temperatuurDeze melk komt in eigenschap! met hoog gepasteuriseerde melk overeen. Melkinrichting Zuid-Binnensingel 13. Prys’s Zomers 10 cent per 0.8 Liter, ’s Winters 11 0.8 6.21 1.0318 2.60 8.45:5.12 1.3425 40 7.2 1.0317 3.05 8.51 5.06 1.3427 20 1.3425 7.2 I - 6.2 I Chemisch onderzoek: Melk van deugdelijke Bacteriologisch onderzoekHet aantal micro-organisnit® was dan eens zeer laag, dan weer hoog, zoodat reeds 2 X 24 uur zich meer dan 50.000 koloniën ontwikke hadden. Meermalen wordt door deze inrichting oude gepas teuriseerde melk afgeleverd. In een monster waren bacteriën aanwezig, het was dus niet 1- riseerd. onderzoekMelk van deugdelijke samenstelling. Bacteriologisch onderzoek: Deze melk kenmerkt zich door eeD laag bacteriëngehalte. Zij bleek ook regelmatig vrij van micro-organismen, welker culturen bij halfurige ver hitting op 70° C. gedood werden. Reinheid; Voldoende. Pasteurisatie temperatuurBlijkens de uitkomsten der ''Dzymi’eacties en der serumproeven is deze melk te be- bChouwen als hoog gepasteuriseerd. 3.03 8.541 III!i I I I Haagsche MAAN D. maand. ver™ 1.3426 vervli vervis 2.95 8.46 5.05 1.600 40 4.920 Gemiddeld 1912 Gemiddeld 1911 Gemiddeld 1910 ptember jtober kember itember 3.00 3.10 3.10 3.05 vervles 6.2 1 6.6 i 6.6 6.5 I 6.6 6 S a CO 30 6.8 6.2 6.6 80 10 120 10 20 vervloeid 80 200 80 20 20 1.0318 i yi< Ik inrichting „De Landbouw”, Gedempte Burgwal Ui78. 8.67 5.20 1.3425 8.62 5.25 1.3427 8.52 5.15 1.3427 I 8.73 5.30 1.3426 I 8.67 5.12 1.3426 fi 7’7 R A4 1 o t op wei- gelatine. I X VERSLAG KEURINGSDIENST VAN EET- EN DRINKWAREN. 20 7.01 1.0314 1.0306 1.0316 1.0310 1.0304 3.00 8.18 4.76 1.0328 3.70 8.89 5.35 g I SC micro-organis- men per ccra. na 7 dagen op bouillon gelatine. 6.4 5.8 6.4 6.6 6.4 j i> Aantal grgg" 20 VERSLAG KEURINGSDIENST VAN EET- EN DRINKWAREN. 3.640 40 I 2.320 I 210 0 I vervloeid i.t) j l.UO£V tl.VUl vjuovj --- 7.620 6.8 1.0316 2.70) 8.42 5.01 1.3427 vervloeid 7.2 1.0323 2.70 8.60 5.09 1.3423 I - n ntcl a Jtol AIV>' 1349,7 li 120 40 60 2.95 8.42 5.02 1.3427 2.65 8.17 4.97 1.3424 2.85! 8.45 5.19 1.3425 3.20 8.36 4.90 1.3423 1.3421 1.3426 vervloeid 6.8 1.0324 6.8 7.2 j men per com. lul a I op wei- )op bouili i gelatine. goiaM i t 7.6 1.0320 3.05 8.58 5.05 1.3426 N Na S dagen. a a I A I Aantal micro-orrai 1.0314 1.0319 1.0317 i; 1.0314 3.05 8.44 5.05 1.0321 1.0317 1.0322 3.00 8.62 5.18 1.3427 1.0321 1.0317 1.0326 6.6 1.0326 2.70 1.0328 3.00 8.77) 5.04 3.10 8.45 5.08 1.3422 3.10 8.33 5.15 1.3427 3.35 8.56, 5.06 1.3425 3.05 8.44 5.05 1.3424 3.05 8.58 5.14 1.3426 3.10 8.60 5.02 1.3424

Gedigitaliseerde gedrukte materialen Haags Gemeentearchief

Jaarverslagen gemeente Den Haag | 1912 | | pagina 641