T
I
.l it iifi -
20
t f 1
if
O
Illi
i i
Aantal monsters: 11.
Aantal monsters 11.
6.6
6.5
Chemisch
behoorlijk gep^eu-
1.0316
1.0310 3.04 8.33 4.S6 1.3425
1.0310 2.77 3.34! i
puari
bruari.
kart.
ril.
ei
n;i
Januari
Februari.
Maart.
April
Mei
Juni
Juli
September
October
November
December
middeld 1912 I
®‘ddeld inn I
Wdeld 19io 6.5
21
samenstelling’
Prijs ’s zomers: 12 cent p. Liter.
’s winters13 cent p. Liter.
Reinheid: Voldoende.
Pasteurisatie-temperatuurDeze melk komt in eigenschap!
met hoog gepasteuriseerde melk overeen.
Melkinrichting Zuid-Binnensingel 13.
Prys’s Zomers 10 cent per 0.8 Liter,
’s Winters 11 0.8
6.21 1.0318 2.60 8.45:5.12 1.3425 40
7.2 1.0317 3.05 8.51 5.06 1.3427 20
1.3425
7.2 I -
6.2 I
Chemisch onderzoek: Melk van deugdelijke
Bacteriologisch onderzoekHet aantal micro-organisnit®
was dan eens zeer laag, dan weer hoog, zoodat reeds
2 X 24 uur zich meer dan 50.000 koloniën ontwikke
hadden. Meermalen wordt door deze inrichting oude gepas
teuriseerde melk afgeleverd. In een monster waren
bacteriën aanwezig, het was dus niet 1-
riseerd.
onderzoekMelk van deugdelijke samenstelling.
Bacteriologisch onderzoek: Deze melk kenmerkt zich door
eeD laag bacteriëngehalte. Zij bleek ook regelmatig vrij
van micro-organismen, welker culturen bij halfurige ver
hitting op 70° C. gedood werden.
Reinheid; Voldoende.
Pasteurisatie temperatuurBlijkens de uitkomsten der
''Dzymi’eacties en der serumproeven is deze melk te be-
bChouwen als hoog gepasteuriseerd.
3.03 8.541
III!i
I I I
Haagsche
MAAN D.
maand.
ver™
1.3426
vervli
vervis
2.95 8.46 5.05
1.600
40
4.920
Gemiddeld 1912
Gemiddeld 1911
Gemiddeld 1910
ptember
jtober
kember
itember
3.00
3.10
3.10
3.05
vervles
6.2 1
6.6
i 6.6
6.5
I 6.6
6
S
a
CO
30
6.8
6.2
6.6
80
10
120
10
20
vervloeid
80
200
80
20
20
1.0318
i
yi< Ik inrichting „De Landbouw”, Gedempte Burgwal Ui78.
8.67 5.20 1.3425
8.62 5.25 1.3427
8.52 5.15 1.3427 I
8.73 5.30 1.3426 I
8.67 5.12 1.3426
fi 7’7 R A4 1 o t
op wei-
gelatine.
I X
VERSLAG KEURINGSDIENST VAN EET- EN DRINKWAREN. 20
7.01 1.0314
1.0306
1.0316
1.0310
1.0304 3.00 8.18 4.76
1.0328 3.70 8.89 5.35
g I
SC
micro-organis-
men per ccra. na 7 dagen
op bouillon
gelatine.
6.4
5.8
6.4
6.6
6.4 j
i> Aantal
grgg"
20
VERSLAG KEURINGSDIENST VAN EET- EN DRINKWAREN.
3.640
40
I 2.320
I 210
0
I vervloeid
i.t) j l.UO£V tl.VUl vjuovj --- 7.620
6.8 1.0316 2.70) 8.42 5.01 1.3427 vervloeid
7.2 1.0323 2.70 8.60 5.09 1.3423
I - n ntcl a Jtol AIV>' 1349,7 li
120
40
60
2.95 8.42 5.02 1.3427
2.65 8.17 4.97 1.3424
2.85! 8.45 5.19 1.3425
3.20 8.36 4.90 1.3423
1.3421
1.3426 vervloeid
6.8 1.0324
6.8
7.2 j
men per com. lul a
I op wei- )op bouili
i gelatine. goiaM
i t
7.6 1.0320 3.05 8.58 5.05 1.3426
N
Na S dagen.
a a I A I Aantal micro-orrai
1.0314
1.0319
1.0317 i;
1.0314 3.05 8.44 5.05
1.0321
1.0317
1.0322 3.00 8.62 5.18 1.3427
1.0321
1.0317
1.0326
6.6 1.0326 2.70
1.0328 3.00 8.77) 5.04
3.10 8.45 5.08 1.3422
3.10 8.33 5.15 1.3427
3.35 8.56, 5.06 1.3425
3.05 8.44 5.05 1.3424
3.05 8.58 5.14 1.3426
3.10 8.60 5.02 1.3424