I f lil I fi|ï I 32 1 I fep I I 20 lï i I I I oj 10 1800 2000 400 0 20 300 0 60 110 140 S o' ai 6.0 6.3 6.6 6.8 o o o o 5.091 j -j F 1 6.6 1.0319 6-5 1.0323 7.2 J 1.0321 7.4 i 1.0324 1.0326 1.0323 7.01.0315 1.0307 1.0323 1.0327 1.0321 1.0320 1.0325 1.0314 1.0326 2.80| 8.69 5.11 j 1.3427 i nao-i I 1.3426 2.60| 8.50; 5.08 1.3426 1.3425 1.3425 22 VERSLAG KEURINGSDIENST VAN EET- EN DRINKWAREN. Melkinrichting „Systeem Pasteur”, Lange Beestenmarkt 9. Aantal monsters: 11. MAAN D. MAAND. 8.54 5.07 1.3426 1.3427 1.3426 6.8 Melk samenstelling. Gemiddeld 1912 Gemiddeld 1911 Gemiddeld 1910 6.5 6.5 1.0319 1.0310 1.0318 1.0321 1.031" 1.0317 I Januari Februari Maart. April Mei Juni Juli September October November December 80 1.980 vervloei) i 7.2' 6.2 5.8 6.4 1.3426 1.3426 ■g 3.10 2.95 2.95 2.95 htiari hnari bruari Oruari. art. art. ril. d S a oó 10 10 40 12 cent per Liter. micro-organismen in werden micro- een verwarming 6.5 6.7 6.5 t *vcf ii j gelatine. I 10 10 10 o 20 440 0 60 20 10 1.3426 480 ■20 7.360 Prijs’s Zomers 10 cent p. 0.8 Liter. ’s Winters 11 0.8 Member lober i gember I iember uiddeld 1912 liddeld 1911 riddeld 1910 1.3427 1.3425 4.84 1.3423 5.07 1.3425 5.12 1.3425 3.05 8.57 5.08 1.3426 3.12 8.42 4.94 1.3425 3.13 8.55 7.0 7.4 6.5 7.2 7.0 6.2 6.6 6.8 7.0 6.6 Voldoende. >^a^e'^eml,era^uur De melk verdient de qualificatie 2.75 8.41 4.88 1.3426 3.05 8.27 2.90 8.63 3.25 8.79 3.00 8.60 5.21| 1.3426 2.95 8.56 2.95 8.69 3.20 8,46 3.20 8.58 3.10 8.62 3.20 8.65 Melkinrichting „de Bierkan”, Nieuwe Havenstraat 11. Aantal monsters: 14. Prys: ’sZomers 12 ’s Winters 13 N 7.0 men per ccm. na 7 dagen °P wei- lop bouillon- gelatine. 1.0318 i N 1 0319 1.0321 1.0322 ö.t>4| 3.071 1.3426 8.54 5.05 1.3426 8.64 5.09 1.3427 8.59| 5.12 1.3426 1.5,2d 2.9O| 8.70j 5.1L 1.3428 ---.MWI l-Üt-O I o 1 3425 1 Aantal micro-organif men per ccm. na 7 dagt op wei- |op bouillö I gelatine, j gelatine. 60 0 i 0 i o 20 28.160 vervloeid o 2.400 400 23 VERSLAG KEURINGSDIENST VAN EET- EN DRINKWAREN. 20 Chemisch onderzoek Melk van deugdelijke samenstelling Bacteriologisch onderzoekMelk, met uitzondering van een enkele maal, welke weinig micro-organismen bevat. Coli- bacteriën of andere micro-organismen niet bestand tegen halfurige verhitting op 70° C. kwamen nimmer voor. Reinheid: voldoende. Pasteurisatie-temperatuurHet onderzoek leerde, dat deze melk als hoog gepasteuriseerd is te beschouwen. Aangezien deze melkinrichting in de maand Decenihei geëindigd is met de bereiding van laag gepasteuriseerde melk, zijn de resultaten der onderzoekingen van deze melK niet in dit verslag opgenomen, >-ë Chemisch onderzoekMelk van deugdelijke Bacteriologisch onderzoek: Het aantal mie 'leze melk was regelmatig laag. Nimmer wganismen aangetroftën niet bestand tegen gedurende een >/2 uur op 70° C. Reinheid Aantal micro-organis- I men Der ccm na M 4.91 1.3428 5.18 5.30 E 5.22 5.06 8.64. 5.09' 1.3427 2.85| 8.65 5.08I 1.3428 2.9O| 8.70 5.ll 1.3428 3.20 8.68 4.98 1.3428 6.4 1.0321 2.80 8.57| 5.15| 5.6 1.0322 f 1.0315 3.00 8.45 5.10 i 1.0318 3.10 8.30 5.02; 1-0316 3.00 8.47 5.08 1.0321 I 3.00 8.60; 5.06' 1.3426 2.94 8.57 5.08 3.00 8.60 5.04 3.08 8.51| J

Gedigitaliseerde gedrukte materialen Haags Gemeentearchief

Jaarverslagen gemeente Den Haag | 1912 | | pagina 642