I
f
lil
I
fi|ï I
32
1
I
fep
I I
20
lï i
I I I
oj
10
1800
2000
400
0
20
300
0
60
110
140
S
o'
ai
6.0
6.3
6.6
6.8
o
o
o
o
5.091
j -j F
1
6.6 1.0319
6-5 1.0323
7.2 J 1.0321
7.4 i 1.0324
1.0326
1.0323
7.01.0315
1.0307
1.0323
1.0327
1.0321
1.0320
1.0325
1.0314
1.0326 2.80| 8.69 5.11 j 1.3427
i nao-i I 1.3426
2.60| 8.50; 5.08 1.3426
1.3425
1.3425
22
VERSLAG KEURINGSDIENST VAN EET- EN DRINKWAREN.
Melkinrichting „Systeem Pasteur”, Lange Beestenmarkt 9.
Aantal monsters: 11.
MAAN D.
MAAND.
8.54 5.07 1.3426
1.3427
1.3426
6.8
Melk
samenstelling.
Gemiddeld 1912
Gemiddeld 1911
Gemiddeld 1910
6.5
6.5
1.0319
1.0310
1.0318
1.0321
1.031"
1.0317
I
Januari
Februari
Maart.
April
Mei
Juni
Juli
September
October
November
December
80
1.980
vervloei)
i 7.2'
6.2
5.8
6.4
1.3426
1.3426
■g
3.10
2.95
2.95
2.95
htiari
hnari
bruari
Oruari.
art.
art.
ril.
d
S
a
oó
10
10
40
12 cent per Liter.
micro-organismen in
werden micro-
een verwarming
6.5
6.7
6.5
t *vcf ii
j gelatine. I
10
10
10
o
20
440
0
60
20
10
1.3426
480
■20 7.360
Prijs’s Zomers 10 cent p. 0.8 Liter.
’s Winters 11 0.8
Member
lober i
gember I
iember
uiddeld 1912
liddeld 1911
riddeld 1910
1.3427
1.3425
4.84 1.3423
5.07 1.3425
5.12 1.3425
3.05 8.57 5.08 1.3426
3.12 8.42 4.94 1.3425
3.13 8.55
7.0
7.4
6.5
7.2
7.0
6.2
6.6
6.8
7.0
6.6
Voldoende.
>^a^e'^eml,era^uur De melk verdient de qualificatie
2.75 8.41 4.88 1.3426
3.05 8.27
2.90 8.63
3.25 8.79
3.00 8.60 5.21| 1.3426
2.95 8.56
2.95 8.69
3.20 8,46
3.20 8.58
3.10 8.62
3.20 8.65
Melkinrichting „de Bierkan”, Nieuwe Havenstraat 11.
Aantal monsters: 14. Prys: ’sZomers 12
’s Winters 13
N
7.0
men per ccm. na 7 dagen
°P wei- lop bouillon-
gelatine.
1.0318
i N
1 0319
1.0321
1.0322
ö.t>4| 3.071 1.3426
8.54 5.05 1.3426
8.64 5.09 1.3427
8.59| 5.12 1.3426
1.5,2d
2.9O| 8.70j 5.1L 1.3428
---.MWI l-Üt-O I
o 1 3425
1 Aantal micro-organif
men per ccm. na 7 dagt
op wei- |op bouillö
I gelatine, j gelatine.
60
0 i
0 i
o
20
28.160
vervloeid
o
2.400
400
23
VERSLAG KEURINGSDIENST VAN EET- EN DRINKWAREN. 20
Chemisch onderzoek Melk van deugdelijke samenstelling
Bacteriologisch onderzoekMelk, met uitzondering van een
enkele maal, welke weinig micro-organismen bevat. Coli-
bacteriën of andere micro-organismen niet bestand tegen
halfurige verhitting op 70° C. kwamen nimmer voor.
Reinheid: voldoende.
Pasteurisatie-temperatuurHet onderzoek leerde, dat deze
melk als hoog gepasteuriseerd is te beschouwen.
Aangezien deze melkinrichting in de maand Decenihei
geëindigd is met de bereiding van laag gepasteuriseerde
melk, zijn de resultaten der onderzoekingen van deze melK
niet in dit verslag opgenomen,
>-ë
Chemisch onderzoekMelk van deugdelijke
Bacteriologisch onderzoek: Het aantal mie
'leze melk was regelmatig laag. Nimmer
wganismen aangetroftën niet bestand tegen
gedurende een >/2 uur op 70° C.
Reinheid
Aantal micro-organis-
I men Der ccm na
M
4.91 1.3428
5.18
5.30
E
5.22
5.06
8.64. 5.09' 1.3427
2.85| 8.65 5.08I 1.3428
2.9O| 8.70 5.ll 1.3428
3.20 8.68 4.98 1.3428
6.4 1.0321 2.80 8.57| 5.15|
5.6 1.0322 f
1.0315 3.00 8.45 5.10
i 1.0318 3.10 8.30 5.02;
1-0316 3.00 8.47 5.08
1.0321 I 3.00 8.60; 5.06' 1.3426
2.94 8.57 5.08
3.00 8.60 5.04
3.08 8.51| J