1
20
:=r
SÉ
fs|“ i
24
VERSLAG KEURINGSDIENST VAN EET- EX DRINKWAREN.
Th. J. Vollebregt, Korte Hoogstraat 4, 5, 7a.
Aantal monsters 11.
MAAND.
i gelatine, i
Gemiddeld 1912
6.8
1.0315
6.7
1.0310
Gemiddeld 1911
3.12 8.56
6.7
1.0318
Gemiddeld 1910
Chemisch onderzoek: Melk van deugdelijke samenstelling-
in wee
Op de flesschen dezer inrichting is noch de dag
reiding, noch die van levering vermeld.
Reinheid: De reinheids toestand der melk was
monsters onvoldoende.
Pry’s ’s zomers: 11 cent p. 0.8 Liter.
’s winters11 cent p. 0.8 Liter'
1.0327
1.0316
1.0305
1.0321
1.0320
1.0315
1.0307
1.0315
1.0319
1.0314
1.0306
2.80
2.80
3.00
Januari
Februari.
Maart.
April
Juni
Juni
Juli
September
October
November
December
6
CC'
p.
-*a
3.10
3.25
3.30
3.30
3.10
8.2
7.4
7.8
8.4
6.8
6.2
6.0
6.0
6.6
7.0
6.3
op wei-
'eJatine.
I 5
K
20
o
40
80
vervloeid
240
200
0
0
80
200
1.3426
1.3426
1.3424
1.3427
1.3426
1.3426
1.3425
1.3424
1.3426
1.3425
1.3421
2.95 8.561 5.24
3.10 8.47 5.06
8.28 5.02
8.49 5.03
8.60 5.08
8.48 4.93
8.25 4.78
<35 In
W®
CO*3*
Aantal microorpn
g> x E u n»n per ccm. na 7 dl
'op bouil
1 gelatil
2|
5
I VCFVlO
1.64
vorvlfl
21
1.10
2
2.64
8
8.72 5.14
8.44 5.23*
8.21 4.76
2.85 8 48 5.11!
Pasteurisatie, temperatuurOp grond van de uitkoms
der serumproeven en de eigenschappen der enzynireac
is de melk hoog gepasteuriseerd te noemen.
van hv
3.06 8.45 5.03 1.3425
2.93 8.37 4.86 1.3424
Bacteriologisch onderzoek: Het aantal micro-organismen
was by alle monsters laag. Noch coli-bacteriön, noch a““oel'
bacteriën, welker culturen by halfurige verhitting op
afsterven, werden in een der monsters gevonden.
ag