I 31 yi Karnemelkspap. Ook het cijfer aangevende het gemiddeld gehalte aan vet vrije droogrest der bemonsterde karnemelk over de laatste vier jaren, wijst er op, dat het regelmatig toezicht op dit product gepaard gaat met een verbetering van zijn samen stelling. Het onderzoek van karnemelkspap is dit jaar op eenigs- zins uitgebreide schaal voortgezet. Eenige malen is wederom pap bereid uit bekende hoeveelheden gort of gort en meel met karnemelk van bekende samenstelling en het eindpro duct geanalyseerd. Een deugdelijk product wordt verkregen zoo in één Liter pap de vaste bestanddeelen van één Liter karnemelk van deugdelijke samenstelling aanwezig zijn De eiseh in de Codex alimentarius genoemd, dat 1 Liter pap met minder aan vaste karnemelkbestanddeelen mag bevatten dan aanwezig in 0.8 L. karnemelk is dus uiterst billyk. Aan dezen matigen eiseh voldoen verschillende fabrikaten uit 1 den handel niet, hetgeen blijkt uit het volgende overzicht. in 1909 bedroeg de gemiddelde vetvrije droogrest 6.9% 1910 „7.5 0/0 19H 7.80/0 1912 8.0 o/o VERSLAG KEURINGSDIENST VAN EET- EN DRINKWAREN. 20

Gedigitaliseerde gedrukte materialen Haags Gemeentearchief

Jaarverslagen gemeente Den Haag | 1912 | | pagina 650