1 35 i melk, welke door toevoeging van niet meer dan 10 procent water op deegtemperatuur is gebracht. Brood dat als melkbrood wordt verkocht, moet geacht worden ondeugdelyk van samenstelling te zyn, indien le. in de kruim de aanwezigheid blijkt van ander vet dan hetwelk van tarwe of melk afkomstig is, waarbij moet worden overwogen dat een gehalte van 10 procent rogge in tarwe als toelaatbaar wordt beschouwd. 2. indien het vetgehalte der kruim lager is dan 3.0 pro cent van de droge stof. 3. indien het getal der oplosbare vluchtige vetzuren (R. M. W. getal) van het uit de kruim verkregen vet lager is dan 11.0, tenzij by bedryfscontrole lagere eyfers blijken. Ik wil er op wijzen, dat het een enkele maal kan voor komen, dat het R. M. W.-getal van het uit de kruim van melkbrood verkregen vet iets lager is dan het voorgeschreven minimumcjjfer, reden waarom by eiken bakker op ver schillende tijden van het jaar melkbrood voor het onderzoek is aangekocht. De uitkomsten van het onderzoek zyn in de hiervolgende tabellen opgeteekend. VERSLAG KEURINGSDIENST VAN EET- EN DRINKWAREN.

Gedigitaliseerde gedrukte materialen Haags Gemeentearchief

Jaarverslagen gemeente Den Haag | 1912 | | pagina 654