1
35
i
melk, welke door toevoeging van niet meer dan 10 procent
water op deegtemperatuur is gebracht.
Brood dat als melkbrood wordt verkocht, moet geacht
worden ondeugdelyk van samenstelling te zyn, indien
le. in de kruim de aanwezigheid blijkt van ander vet
dan hetwelk van tarwe of melk afkomstig is, waarbij moet
worden overwogen dat een gehalte van 10 procent rogge
in tarwe als toelaatbaar wordt beschouwd.
2. indien het vetgehalte der kruim lager is dan 3.0 pro
cent van de droge stof.
3. indien het getal der oplosbare vluchtige vetzuren
(R. M. W. getal) van het uit de kruim verkregen vet lager
is dan 11.0, tenzij by bedryfscontrole lagere eyfers blijken.
Ik wil er op wijzen, dat het een enkele maal kan voor
komen, dat het R. M. W.-getal van het uit de kruim van
melkbrood verkregen vet iets lager is dan het voorgeschreven
minimumcjjfer, reden waarom by eiken bakker op ver
schillende tijden van het jaar melkbrood voor het onderzoek
is aangekocht.
De uitkomsten van het onderzoek zyn in de hiervolgende
tabellen opgeteekend.
VERSLAG KEURINGSDIENST VAN EET- EN DRINKWAREN.