I
i
s
5
>11!
20
6.6
2.97 8.53 I
6.6
•20
VERSLAG KEURINGSDIENST VAN EET- EN DRINKWAREN.
a
tx o.
men per ccm. na 7 dagen
580
1.3426
120
3.60 8.75 5.20
Maximum
6.8
1.0326
20
20
1.3420
8.30 4.63
6.0
1.0306
Minimum
I
1.3425
1.0315
Gemiddeld 1913
2.96 8.41 5.03 1.3425
1.0313
6.7
Gemiddeld 1912
2.96 8.50 4.94 1.3426
6.5
1.0314
Gemiddeld 1911
1.0318
Gemiddeld 1910
Chemisch onderzoek: Melk van deugdelijke samenstelling.
LeucocytensedimentRegelmatig van normale samenstelling.
UeinheidsgraadVoldoende.
I
3.10 8.48 5.01
2.70
Aantal monsters: 10.
Inhoud der flesch: 0.8 Liter.
Prys ’s zomers: 11 cent.
’s winters: 11
op wei-
gelatine.
op bouillon
gelatine.
<2
o
I
i
W
1. Melkinrichting P. C. Bakker,
Scheveningsche veer.
Pasteurisatie-temperatuurUit de enzymreacties en de
eigenschappen van het serum is af te leiden dat deze melk
is te kwaliflceeren als hoog gepasteuriseerde melk.
Bacteriologisch cmderzoek: Het aantal micro-organismen
was regelmatig laag. Het aantal koloniën op de bouillon-
agar-platen bedroeg 40—260 per cm3. In geen der monsters
waren micro-organismen aanwezig, welke de eigenschap
hadden by halfurige verhitting op 70° C. af te sterven.
j. Aantal micro-organia-