I i s 5 >11! 20 6.6 2.97 8.53 I 6.6 •20 VERSLAG KEURINGSDIENST VAN EET- EN DRINKWAREN. a tx o. men per ccm. na 7 dagen 580 1.3426 120 3.60 8.75 5.20 Maximum 6.8 1.0326 20 20 1.3420 8.30 4.63 6.0 1.0306 Minimum I 1.3425 1.0315 Gemiddeld 1913 2.96 8.41 5.03 1.3425 1.0313 6.7 Gemiddeld 1912 2.96 8.50 4.94 1.3426 6.5 1.0314 Gemiddeld 1911 1.0318 Gemiddeld 1910 Chemisch onderzoek: Melk van deugdelijke samenstelling. LeucocytensedimentRegelmatig van normale samenstelling. UeinheidsgraadVoldoende. I 3.10 8.48 5.01 2.70 Aantal monsters: 10. Inhoud der flesch: 0.8 Liter. Prys ’s zomers: 11 cent. ’s winters: 11 op wei- gelatine. op bouillon gelatine. <2 o I i W 1. Melkinrichting P. C. Bakker, Scheveningsche veer. Pasteurisatie-temperatuurUit de enzymreacties en de eigenschappen van het serum is af te leiden dat deze melk is te kwaliflceeren als hoog gepasteuriseerde melk. Bacteriologisch cmderzoek: Het aantal micro-organismen was regelmatig laag. Het aantal koloniën op de bouillon- agar-platen bedroeg 40—260 per cm3. In geen der monsters waren micro-organismen aanwezig, welke de eigenschap hadden by halfurige verhitting op 70° C. af te sterven. j. Aantal micro-organia-

Gedigitaliseerde gedrukte materialen Haags Gemeentearchief

Jaarverslagen gemeente Den Haag | 1913 | | pagina 696