II
I
s I
21
Maximum
7.2
1.0327
1580
8480
Minimum
20
1.0310
40
Gemiddeld 1913
6.3
1.0318
1.3426
Gemiddeld 1912
6.9
1.0318
1.3426
Gemiddeld 1911
6.5
1.0314
1.3426
Gemiddeld 1910
1.0318
6.4
Chemisch onderzoek: Melk van deugde lijke samenstelling.
UeinheidsgraadVoldoende.
4.00 8.83 5.19 1.3428
2.95 8.35 4.90 1.3425
Aantal monsters:
Inhoud der flesch: 1 Liter.
2. Melkinrichting „Berkendael”
Loosduinen.
Prys ’s zomers 12'/2 cent,
’s winters 13*/2
Pasleurisatie-temperatuurBehoudens een enkele maal ver
toonde deze melk de eigenschappen van hoog gepasteuri
seerde melk.
d
3.21 8.57 5.06
3.10 8.52 5.05
3.19 8.50 4.96
3.09 8,52 - j
Bacteriologisch onderzoek: Zooals uit het overzicht blykt,
is het aantal koloniën regelmatig zeer gering geweest. Ook
op alcalische bouillon-agar kwamen weinig bacteriën tot
ontwikkeling n.l. 202560. üit geen der plaatculturen
waren micro-organismen te isoleeren, niet bestand tegen
een halfurige verhitting op 70° C. De melk was dus steeds
goed gepasteuriseerd.
6.0
op bouillon
gelatine.
d
»o
6
CD
£5 I S.MPO
Aantal micro-organis
men per ccm. na 7 dagen
op wei-
I gelatine.
VERSLAG KEURINGSDIENST VAN EET- EN DRINKWAREN. 20