II I s I 21 Maximum 7.2 1.0327 1580 8480 Minimum 20 1.0310 40 Gemiddeld 1913 6.3 1.0318 1.3426 Gemiddeld 1912 6.9 1.0318 1.3426 Gemiddeld 1911 6.5 1.0314 1.3426 Gemiddeld 1910 1.0318 6.4 Chemisch onderzoek: Melk van deugde lijke samenstelling. UeinheidsgraadVoldoende. 4.00 8.83 5.19 1.3428 2.95 8.35 4.90 1.3425 Aantal monsters: Inhoud der flesch: 1 Liter. 2. Melkinrichting „Berkendael” Loosduinen. Prys ’s zomers 12'/2 cent, ’s winters 13*/2 Pasleurisatie-temperatuurBehoudens een enkele maal ver toonde deze melk de eigenschappen van hoog gepasteuri seerde melk. d 3.21 8.57 5.06 3.10 8.52 5.05 3.19 8.50 4.96 3.09 8,52 - j Bacteriologisch onderzoek: Zooals uit het overzicht blykt, is het aantal koloniën regelmatig zeer gering geweest. Ook op alcalische bouillon-agar kwamen weinig bacteriën tot ontwikkeling n.l. 202560. üit geen der plaatculturen waren micro-organismen te isoleeren, niet bestand tegen een halfurige verhitting op 70° C. De melk was dus steeds goed gepasteuriseerd. 6.0 op bouillon gelatine. d »o 6 CD £5 I S.MPO Aantal micro-organis men per ccm. na 7 dagen op wei- I gelatine. VERSLAG KEURINGSDIENST VAN EET- EN DRINKWAREN. 20

Gedigitaliseerde gedrukte materialen Haags Gemeentearchief

Jaarverslagen gemeente Den Haag | 1913 | | pagina 697