l
In' R
ïh lï
I>’O i O
20
22
2400
8.67
Maximum
8.0
1.0325
3.40
Minimum
1.0302
2.70
5.8
8.11
2.98 8.38 5.051 1.3424
Gemiddeld 1912
1.0312
2.92 8.40 5.00 1.3424
1.0313
Gemiddeld 1912
In dit jaar werd geen gepasteuriseerde melk bereid.
1911
Chemisch onderzoek: Melk van deugdelijke samensetlling.
Reinheidsgraad Voldoende.
Aantal monsters: 10.
Inhoud der flesch: 0.8 Liter.
3. Melkinrichting „Mariëndaal"
Laan van N. O.-Indië 36a.
Prijs ’s zomers: 10 cent.
's winters: 11
Pasteurisatie-temperatuurMet uitzondering van twee mon
sters, kwam de melk in eigenschappen overeen met hoog
gepasteuriseerde melk. De melk van twee monsters was laag
gepasteuriseerd, er schijnt dus hier niet de gewenschte
bedrijfszekerheid te heerschen.
4.83 1.2421
Bacteriologisch onderzoekHet aantal koloniën, dat zich op
de cultuurplaten ontwikkelde was regelmatig gering. Op de
bouillon agar-platen was het maximum aantal koloniën
1450 per cm3. Micro-organismen, welke werden gedood by
halfurige verhitting op 70° C. werden uit geen der monsters
geïsoleerd.
5.20 1.3428
VERSLAG KEURINGSDIENST VAN EET- EN DRINKWAREN.
2400
0
0
6.6
6.6
op bouillon
gelatine.
O
s
CD
N
Aantal micro-organis-
men per ccm. na 7 dagen
op wei-
gelatine.