l In' R ïh lï I>’O i O 20 22 2400 8.67 Maximum 8.0 1.0325 3.40 Minimum 1.0302 2.70 5.8 8.11 2.98 8.38 5.051 1.3424 Gemiddeld 1912 1.0312 2.92 8.40 5.00 1.3424 1.0313 Gemiddeld 1912 In dit jaar werd geen gepasteuriseerde melk bereid. 1911 Chemisch onderzoek: Melk van deugdelijke samensetlling. Reinheidsgraad Voldoende. Aantal monsters: 10. Inhoud der flesch: 0.8 Liter. 3. Melkinrichting „Mariëndaal" Laan van N. O.-Indië 36a. Prijs ’s zomers: 10 cent. 's winters: 11 Pasteurisatie-temperatuurMet uitzondering van twee mon sters, kwam de melk in eigenschappen overeen met hoog gepasteuriseerde melk. De melk van twee monsters was laag gepasteuriseerd, er schijnt dus hier niet de gewenschte bedrijfszekerheid te heerschen. 4.83 1.2421 Bacteriologisch onderzoekHet aantal koloniën, dat zich op de cultuurplaten ontwikkelde was regelmatig gering. Op de bouillon agar-platen was het maximum aantal koloniën 1450 per cm3. Micro-organismen, welke werden gedood by halfurige verhitting op 70° C. werden uit geen der monsters geïsoleerd. 5.20 1.3428 VERSLAG KEURINGSDIENST VAN EET- EN DRINKWAREN. 2400 0 0 6.6 6.6 op bouillon gelatine. O s CD N Aantal micro-organis- men per ccm. na 7 dagen op wei- gelatine.

Gedigitaliseerde gedrukte materialen Haags Gemeentearchief

Jaarverslagen gemeente Den Haag | 1913 | | pagina 698